Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φυσιοθεραπευτής εξαπάτησε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Ορισμένοι από τους ασθενείς κατέληξαν - Το επόμενο 24ωρο οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ

Φυσιοθεραπευτής από την Αθήνα, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες που σχετίζονται με θανάτους ασθενών, πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας, τους οποίους είχε πείσει να δοκιμάσουν μια «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, απεστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, εκτιμάται ότι τα τελευταία χρόνια εξαπάτησε δεκάδες ασθενείς, από τους οποίους αξίωνε μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους χορηγήσει τις υποτιθέμενες «πρωτοποριακές» ενέσεις βλαστοκυττάρων. Αρκετοί φαίνεται πως πείστηκαν να σταματήσουν τις φαρμακευτικές αγωγές τους. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται πέντε περιπτώσεις θανάτων.

15.000-20.000 ευρώ ανά ένεση

Τα ποσά αντιστοιχούσαν σε 15.000 με 20.000 ευρώ ανά ένεση, ενώ, είναι χαρακτηριστικό ότι από μία μόνο ασθενή φέρεται πως απέσπασε περισσότερα από 150.000 ευρώ. Ο φυσιοθεραπευτής που παρίστανε τον γιατρό, ηλικίας περίπου 50 ετών, φαίνεται πως συνεργαζόταν με έναν ηλικιωμένο Γερμανό γιατρό που έχει έδρα το ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης- Βυρτεμβέργης. Το οφελος που είχαν αποκομίσει εκτιμάται σε 1.000.00 δραχμές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του ακόμη και σε εκκλησίες, ενώ εκτός από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα οι παθόντες εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα, όπως αναφέρεται στην πορισματική έκθεση.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται να κάνει η ΕΛ.ΑΣ. το επόμενο 24ωρο.

Πηγή: ΑΜΠΕ