Skip to main content

Θηλυκή αρκούδα βρέθηκε νεκρή στο δρόμο Φλώρινας-Αμυνταίου

Φωτ. αρχείου

Πρόκειται για θηλυκή αρκούδα 3 ετών, περίπου 70-80 κιλών.

Μια θηλυκή αρκούδα εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε χωράφι δίπλα στον δρόμο Φλώρινας-Αμυνταίου, στο ύψος του Αμμοχωρίου.

Η αρκούδα σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» φαίνεται πως χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα στον ίδιο δρόμο μάλιστα όπου έχει τοποθετηθεί, από το ευρωπαϊκό έργο LIFEAMYBEAR, πινακίδα ενημέρωσης των οδηγών για διελεύσεις αρκούδας. Πρόκειται για θηλυκή αρκούδα 3 ετών, περίπου 70-80 κιλών, η οποία θάφτηκε, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, στο δασικό φυτώριο Φλώρινας.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο της οργάνωσης, στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υλοποιείται μέχρι τον Αύγουστο του 2023 το έργο LIFESafeCrossing, που έχει στόχο την αποτροπή τροχαίων ατυχηµάτων µεταξύ οχηµάτων και αρκούδων.

Η Καλλιστώ, η COSMOTE, η Εγνατία Οδός και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχουν στο έργο LIFE SAFE-CROSSING, με εταίρους και από τις χώρες της Ιταλίας, της Ρουμανίας και της Ισπανίας.

Το έργο στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που επιφέρουν οι οδοί σε ορισμένα είδη προτεραιότητας σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: μαρσικανική καφέ αρκούδα (Ursus arctos marsicanus) και λύκος (Canis lupus) στην Ιταλία, ιβηρικός λύγκας (Lynx pardinus) στην Ισπανία και καφέ αρκούδα (Ursus arctos) στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ΑΜΠΕ