Skip to main content

Πέτρος Φιλιππίδης: «Όλοι γνωρίζουν εάν είμαι βιαστής ή όχι»

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Ήθελαν να με βγάλουν από το θέατρο και με βγάλανε», ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ο ηθοποιός.

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη που διήρκησε 9 ώρες. Άλλοτε κλαίγοντας και άλλοτε υψώνοντας τον τόνο της φωνής του ο κατηγορούμενος ηθοποιός επαναλάμβανε καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του ότι δεν είναι βιαστής.

«Όλοι αυτοί γνωρίζουν αν είμαι βιαστής ή όχι. Ξέρουν ότι δεν είμαι. Αυτό με σκοτώνει. Πόσο εύκολα με κατηγορούν για βιαστή; Το καταλαβαίνω τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν. Αλλά εγώ υπερασπίζομαι τη ζωή μου, την χαμένη ζωή μου που κρέμεται από μια κλωστή πλέον. Δεν πρόκειται να ξαναδουλέψω σε αυτή τη δουλειά. Δεν τους θέλω, να μην τους ξαναδώ στα μάτια μου. Ντροπή τους. Ήρθαν τρεις γυναίκες που έστρωσαν πρώτα το χαλί (σ.σ. αναφέρεται τις Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη) αλλά δεν τους βγήκε. Πώς θα έκαναν πίσω μετά με ένα όνομα σαν το δικό μου;».

Αναφερόμενος στη δεύτερη καταγγελία που έγινε σε βάρος του από γυναίκα συνάδελφό του για απόπειρα βιασμού μέσα στο καμαρίνι, έκανε λόγο για συναινετικές σεξουαλικές συνευρέσεις, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε αμοιβαίο φλερτ μεταξύ τους.

«Ένας φίλος μου, μου είχε στείλει το βιογραφικό της. Η κοπέλα ήρθε στα καμαρίνια, γνωριστήκαμε και μιλήσαμε. Νομίζω ότι της είπα πως υπήρχε η πιθανότητα αντικατάστασης (άλλης ηθοποιού). Έκατσε αρκετή ώρα. Μιλήσαμε γενικότερα. …Και συνεννοηθήκαμε να έρθει την επόμενη ημέρα. Το κλίμα ήταν καλό, υπήρχε ένα φλερτ. Ήρθε ξανά στο τέλος της εβδομάδας. Είδε την παράσταση, μιλήσαμε και ξανάρθε. Ήταν η ημέρα που παρακολούθησε την παράσταση από τα παρασκήνια. Εκεί το φλερτ αυτό εκδηλώθηκε λίγο πιο έντονο και από την πλευρά μου και από την πλευρά της με αγγίγματα, χαμόγελα. Ήταν αρκετά ενθουσιασμένη βλέποντας την παράσταση από τα παρασκήνια. Αυτό που έγινε ήταν με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο. Δεν υπήρξε κάποιος καταναγκασμός ή βία».

Στη συνέχεια ο ηθοποιός υποστήριξε ότι ποτέ δεν «έταξε» ρόλο στην γυναίκα που τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού της

«Ήμουν απολύτως σαφής, όσον αφορά την αντικατάσταση ποτέ δεν της είπα ότι ήταν σίγουρο. Αυτό δεν της άρεσε. Μου είπε ότι έχει εκτεθεί (σ.σ. που δεν πήρε το ρόλο). Της υπενθύμισα ότι δεν ήταν σίγουρο και ότι τα είχαμε συνεννοηθεί.  Ήθελε να φύγει. Της άνοιξα την πόρτα και έφυγε. Της έστειλα ένα μήνυμα συμφιλίωσης για να μην υπάρχει κάτι μεταξύ μας. Της είπα για το «Λάκη τον Γλυκούλη». Ήμουν ένα σοβαρός επαγγελματίας, να προτείνω μπορούσα, να επιβάλω όχι».

Αναφερόμενος στη τρίτη γυναίκα που τον κατήγγειλε επίσης για απόπειρα βιασμού της μέσα στο αυτοκίνητό του σε δρομάκι του Παλαιού Ψυχικού έπειτα από επαγγελματικό ραντεβού, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε:

«Είχαμε μια πολύ συμπαθητική συνάντηση σε ένα μαγαζί, μου έδωσε το βιογραφικό της. Τη ρώτησα αν έχει μέσο. Της είπα «θα σε πάω εγώ». Μπήκε και φύγαμε… Με έπιασε στο πόδι και αρχίζει να με χαϊδεύει.. Καταλαβαίνετε… Έγινε ό, τι έγινε μεταξύ μας με τη θέλησή μας. Τελειώνω και της ζήτησα να την πάω σπίτι της. Μου είπε ότι θα πάρει ταξί. Την άφησα στην πιάτσα των ταξί. Στο οικόπεδο έξω από το σπίτι μου την βίασα; Απορώ πως δεν είπαν ότι χαιρέτησα και τη γυναίκα μου. Είμαι βαθιά πληγωμένος. Δεν έχω ούτε καν θυμό. Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Βρίσκομαι σε απελπισία και απόγνωση. Ανακάλυψαν οι συνήγοροι ότι το οικόπεδο αυτό είναι έξω από το σπίτι μου. Έβγαινε ο γιος μου και έπαιζε. Πήγαν και βανδάλισαν το σπίτι της μάνας μου. Είπαν να μη μπορώ να σταθώ πουθενά».

Κατά την απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστήριξε ότι κάποιοι ηθοποιοί δεν παρίστανται στο δικαστήριο διότι φοβούνται ή απειλούνται.

«Είχα καλή άποψη για την κ. Παπαχαραλάμπους. Με αγκάλιαζε τρυφερά, όχι κάτι πονηρό Ο σύζυγός της μου έλεγε πως «ανυπομονεί η Άννα Μαρία για το πότε θα δουλέψετε μαζί». Με τον σύζυγό της δουλέψαμε άψογα. Είναι άδικο. Και αν το θέλει ο οποιοσδήποτε το άδικο, ο Θεός δεν το θέλει. Όποιος καταγγείλει σήμερα γίνεται πιστευτός. Ξέρετε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό; Πολύ».

«Ήθελαν να με βγάλουν από το θέατρο»

Ο Π. Φιλιππίδης ισχυρίστηκε ότι κάποιοι ήθελαν να τον διώξουν από το θέατρο.

«Ήθελαν να με βγάλουν από το θέατρο και με βγάλανε. Από τη μνήμη και την καρδιά του κόσμου όμως δεν μπορούν να με βγάλουν», είπε ο κατηγορούμενος φορτισμένος για να προσθέσει: «Εγώ είμαι αγαπητός στο κόσμο δεν είμαι σαν τον Μπέζο, μυστήριος. Και δεν μπορούν να με βγάλουν από εκεί. Και αυτό τους πονάει. Όποιος βγει να με υπερασπιστεί τον τελειώνουν για πάντα. Μίλησα με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδη και μου είπε: «Είμαι μαζί σου αλλά δεν βλέπεις τι γίνεται;». Ο κόσμος καταλαβαίνει. Τον Κιμούλη δεν τον άγγιξε τίποτα. Ο κανονικός κόσμος ξέρει και δε κρύβεται, δεν είναι θρασύδειλος. Δεν έχω μιλήσει δυο χρόνια τώρα και έχω πολλά μέσα στη ψύχη μου. Θέλω να πάω σπίτι μου. Επιτρέπεται 60 χρονών άνθρωπος να κλαίω μπροστά σας; Δεν είμαι βιαστής, είναι δυνατόν να κάθομαι να λέω αυτό το πράγμα. Κάντε ότι θέλετε…».

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου η δίκη θα μπει στην τελική ευθεία με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.