Skip to main content

600 νέοι ειδικοί φρουροί στα Α.Τ. της Αττικής από τις 20 Ιανουαρίου

INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τ. Θεοδωρικάκος: Αποστολή τους να ενισχύσουν τις περιπολίες και την παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές

Εξακόσιοι νέοι ειδικοί φρουροί – αστυνομικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία από τις 20 Ιανουαρίου στα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής ώστε να ενισχυθούν οι περιπολίες στο λεκανοπέδιο, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Δίνουμε καθημερινή μάχη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας με σχέδιο αλλά και συνεχή ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας. Από τις 20 Ιανουαρίου, 600 νέοι Ειδικοί Φρουροί, αστυνομικοί θα κατευθυνθούν στο σύνολο των αστυνομικών τμημάτων του λεκανοπεδίου Αττικής. Αποκλειστική αποστολή τους είναι να ενισχύσουν τις περιπολίες και την παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως διευκρίνισε, η κατανομή τους θα γίνει με βάση τα κενά των οργανικών θέσεων και που υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Αυτό αφορά και γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και τις γειτονιές στα Δυτικά Προάστια και ειδικά στις περιοχές που συχνά γίνονται ειδικές επιχειρήσεις, Ζεφύρι, Λιόσια, Μενίδι κ.λπ. και σε νέες δυναμικές περιοχές του Λεκανοπεδίου που έχουν πολύ αστικό πληθυσμό και μεγάλες ανάγκες αστυνόμευσης.

«2.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τα σύνορα τις πρώτες ημέρες του έτους»

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην κατάσταση στον Έβρο επισημαίνοντας ότι αποτελεί ανάγκη εθνικής ασφάλειας η κατασκευή του φράχτη. «Στις πρώτες εννέα ημέρες του Ιανουαρίου, 2.000 παράνομοι μετανάστες επεχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα και η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη συλλάβει 25 διακινητές αυτήν την εβδομάδα. Γι’ αυτό η απόφαση της κυβέρνησης είναι ισχυρή και δεδομένη να προσχωρήσει στην κατασκευή των επόμενων 35 χιλιομέτρων φράχτη στην περιοχή των Δήμων Σουφλίου και Διδυμοτείχου από το σημείο Ψαθάδες έως Κορνοφωλιά» είπε, προσθέτοντας: «Προχωράμε αμέσως στο διαγωνισμό, προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως η κατασκευή του φράχτη. Οι μελέτες είναι έτοιμες, και έχει υπάρξει πλήρης συνεργασία με το Στρατό για να προβλεφθούν όλα τα απαραίτητα. Προχωράμε γιατί αυτή είναι η ανάγκη εθνικής ασφαλείας, αυτή είναι η ανάγκη για να μπει αποφασιστικά τέλος στην παράνομη μετανάστευση από τον Έβρο».

Σε τρεις πανεπιστημιακούς χώρους η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Σε ό,τι αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε οι ΟΠΠΙ περιπολούν σε τρία πανεπιστήμια αυτή τη στιγμή: Στο ΑΠΘ και στην Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Ο υπουργός σημείωσε πως ήδη «έχουν σημαντικά αποτελέσματα» αναφέροντας ως χαρακτηριστική την περίπτωση των περιπολιών των ΟΠΠΙ που βοήθησαν να εξαρθρωθεί ένα εργαστήριο, το οποίο ήταν τόπος κατασκευής μολότοφ στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου πριν από 50 περίπου μέρες.