Skip to main content

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν είμαι βιαστής – Με πειράζει που με λένε…»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Δε θέλω να περάσω ούτε απέξω από το θέατρο! Τελείωσα με αυτόν τον χώρο!».

Με φωνή που αρκετές φορές «σπάει» συνεχίζει την απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός αρκετά συγκινημένος είπε στο δικαστήριο:

«Θα σας πω ένα περιστατικό για να καταλάβετε τι είναι για μένα το θέατρο. Πιθανόν να καταλάβετε κάποια πράγματα για μένα. Έχουν μιλήσει για μένα άνθρωποι που δεν με ξέρουν. Με είπαν μαλάκα, με είπαν βιαστή. Δεν είμαι βιαστής. Δεν έχω λόγο να είμαι. Με είπαν ελεεινό και τρισάθλιο. Τη θυμάμαι την κυρία αυτή. Ούτε που την είχα δει άλλη φορά στη ζωή μου. Είπε αυτή η κυρία… σε αυτή τη δίκη ο αέρας είναι λαλίστατος. Όλα έχουν ακουστεί στον αέρα! Δεν ειπώθηκε ποτέ ένα όνομα! Είπε λοιπόν ότι κυκλοφορούσε στο χώρο ότι είμαι ελεεινός και τρισάθλιος» είπε ο κατηγορούμενος, προσθέτοντας:

«Δε θέλω να περάσω ούτε απέξω από το θέατρο! Τελείωσα με αυτόν τον χώρο! Δε με πειράζει. Με πειράζει που με λένε βιαστή! Η κα Δροσάκη ήρθε και είπε ότι ξέρει και για άλλο βιασμό! Αλλά όταν απειλήθηκε με μήνυση, το πήρε πίσω. Τα αυτιά μας όμως το άκουσαν!».

«Μεθοδευμένες οι καταγγελίες»

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου κοινό και δημοσιογράφοι παρακολουθούν όρθιοι τη διαδικασία, ο Πέτρος Φιλιππίδης συνέχισε λέγοντας:

«Είμαι χορτάτος από αγάπη θαυμασμό, έρωτα, δεν έχω καμία ανάγκη να κάνω τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να το πω. Δεν είχα λόγο, κίνητρο, να κάνω κάτι τέτοιο… Έχω συνεργαστεί με τόσο κόσμο. Δεν ακούστηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Τι να ακουστεί, ότι είμαι οξύθυμος, απαιτητικός, τελειομανής; Αυτό που είδα σε αυτή την αίθουσα ανάμεσα στους δικηγόρους δε γίνονται στο θέατρο. Αν έχω εκνευριστεί; Βεβαίως. Αν έχω τσακωθεί; Βεβαίως. Αν έχω παίξει ξύλο; Δεν έχω σας πληροφορώ. Πάντα ήθελα το καλύτερο για όλους. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί πρέπει να φύγουμε εμείς. Εκνευρίζονται όταν λέμε ότι είναι μεθοδευμένο και οργανωμένο. Αφού είναι. Αυτό που βλέπω εδώ είναι ότι ούτε εδώ τους βγαίνει επί δέκα μήνες τώρα. Πώς να τους βγει; Ήρθε η πρώτη καταγγέλλουσα και έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, τον πρώτο τον ξέχασε, πώς γίνεται αυτό να τον ξεχάσει;».

Για την πρώτη καταγγέλλουσα είπε ότι του τη σύστησε η μητέρα της, με την οποία συνεργαζόταν και τη βοήθησε να μπει σε θεατρική σχολή. «Τη θυμάμαι αμυδρά μέσα στο θέατρο να πηγαινοέρχεται… Πιθανώς το ενδιαφέρον να παρεξηγήθηκε από την πρώτη καταγγέλλουσα. Άρχισε να γίνεται πιεστική σε ό,τι αφορά τη σχέση μας. Μου ζήταγε να τη σηκώνω στο μάθημα να κάνει κομμάτια. Εμένα δε μου άρεσε αυτό. Δεν ήθελα να εκτίθεμαι. Την απέφευγα όσο μπορούσα, μιλούσα με όλα τα παιδιά. Μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις στο θέατρο. Η συχνότητα ήταν άνευ προηγουμένου, σχεδόν κάθε ημέρα. Την έβλεπα πιο συχνά, διότι εμφανιζόταν και σε μένα στο θέατρο πιο συχνά. Το καμαρίνι της μητέρας της είναι στον κάτω όροφο στο θέατρο Μουσούρη. Σε συναδέλφους απαντούσε με προκλητικότητα από όσο γνωρίζω. Εγώ από ευγένεια δεν έλεγα τίποτα. Όμως κάποια στιγμή διαμαρτυρήθηκα. Είπα δε θέλω άσχετους στο θέατρο. Μετά υπήρξε διακοπή λόγω ατυχήματος που είχα» ανέφερε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Μας κατέστρεψαν, δεν έχουμε να φάμε…»

Δακρυσμένος, ο ηθοποιός αναφέρθηκε σε συναδέλφους του που έχουν βρεθεί απέναντί του.

«Θα μου πει η κ. Τουμασάτου τι είμαι και η φίλη της πρώτης καταγγέλλουσας που ήρθε εδώ; Είμαι άπιστος, ναι. Βιαστής δεν είμαι. Είμαι νευρικός κλπ… Δεν έχω βρίσει ποτέ. Ο γιός μου το καλοκαίρι δούλεψε γκαρσόνι και το έκανε και πολύ καλά μάλιστα. Είναι μέσα στους 10 καλύτερους νέους ηθοποιούς. Από αυτά που έβγαλε μου έστελνε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι παραπάνω. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Ερχόμουν με χειροπέδες και οι μόνοι που νοιάζονταν για μένα, γιατί ήξεραν πού πάω, ήταν οι φρουροί στην κλούβα. Η φυλακή σού σταματάει το μυαλό, λιώνεις. Η γυναίκα αυτή που δεν της ήμουν πιστός ερχόταν το πρωί στη φυλακή στην Τρίπολη για να μου φέρει αυτά τα 10 ευρώ του γιου μου. Μας τελείωσαν κυρία πρόεδρε, δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν…» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Αυτό που έρχονται όλοι και σε όλους έχω δείξει τα γεννητικά μου όργανα; Θα μου πεις εδώ σε λένε βιαστή, αυτό σε ενοχλεί; Όλα με ενοχλούν…» τόνισε  ο κατηγορούμενος ηθοποιός και σκηνοθέτης.

naftemporiki.gr