Skip to main content

Διακινούσαν κοκαΐνη και χασίς στην Αττική – Τουλάχιστον 750 συναλλαγές

ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, από τα οποία τα τρία μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αρχηγικό.

Εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα, από τα οποία τρία μέλη του κεντρικού πυρήνα της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος άλλων εννέα ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Επίσης, μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται επιπλέον για πλαστογραφία και απάτη, καθώς στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν στοιχεία δραστηριοποίησής τους και στον τομέα αυτόν, μέσω εικονικών επιχειρήσεων και προμήθειας πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών.

Όπως προέκυψε, το αρχηγικό μέλος προμηθευόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από μέλος της οργάνωσης ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες στη συνέχεια αποθήκευε στην κατοικία του στη Βάρη, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με αυτοκίνητό του.

Επίσης, η σύντροφος του αρχηγικού μέλους συνεργαζόταν στη διακίνηση των ναρκωτικών, ωστόσο, εκτός από την αποθήκευσή τους, διατηρούσε και δικό της «πελατολόγιο», το οποίο προμήθευε με ναρκωτικά.

Στις τουλάχιστον 750 συναλλαγές που διαπιστώθηκε ότι πραγματοποίησαν τα μέλη της οργάνωσης, διακινήθηκαν τουλάχιστον 900 γραμμάρια κοκαΐνης και 500 γραμμάρια κάνναβης, με το μισό γραμμάριο κοκαΐνης να πωλείται τουλάχιστον 35 ευρώ και το γραμμάριο κάνναβης τουλάχιστον 5 ευρώ.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης έλαβε χώρα στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της Τρίτης στο Ελληνικό και στη Βάρη, όπου συνελήφθησαν τρία άτομα, καθώς και πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στην Ηλιούπολη, όπου συνελήφθη άλλο ένα άτομο – «πελάτης» της οργάνωσης.

Μάλιστα, για το άτομο που συνελήφθη στην Ηλιούπολη, προέκυψε ότι συνεργαζόταν με το αρχηγικό μέλος στην κατάρτιση και διανομή πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών με σκοπό την αποκόμιση παράνομη περιουσιακού οφέλους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατοικίες και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 0,6 γραμμ. κοκαΐνης, 78,96 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 25,93 γραμμ. κάνναβης τύπου σοκολάτα, δύο τρίφτες κάνναβης, τρία αυτοκίνητα, 18.175 ευρώ, καραμπίνα κυνηγετικού τύπου άνευ αδείας, επιταγές και μπλοκ αμφιβόλου γνησιότητας.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης από την εγκληματική τους  αυτή δραστηριότητα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή.

Η έρευνα για τη συμμετοχή και άλλων εμπλεκόμενων συνεχίζεται.