Skip to main content

Αττική: Μπαράζ ελέγχων από κλιμάκια της Περιφέρειας – Κατασχέθηκαν 5.677 κιλά κρέατος

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Σαρωτικοί έλεγχοι στην εορταστική αγορά

Χιλιάδες υγειονομικούς ελέγχους στην εορταστική αγορά έχουν πραγματοποιήσει οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Ειδικότερα, κατά την 1η  περίοδο των ελέγχων από 11-12-2022 έως 22-12-2022, οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και η Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής πραγματοποίησαν συνολικά 1.024 ελέγχους σε καταστήματα λιανικής πώλησης, λαϊκές αγορές, εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις τροφίμων φυτικής και ζωικής προέλευσης. Επίσης στα σφαγεία της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκαν 42 έλεγχοι. Μετά τους ελέγχους διατάχθηκαν 15 κατασχέσεις με τις οποίες δεσμεύτηκαν συνολικά 5.677 κιλά κρέατα και προϊόντα κρέατος ενώ έγιναν 90 συστάσεις συμμόρφωσης.

Επιπλέον, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ελέγχθηκαν 1.566 επιχειρήσεις και έγιναν συστάσεις συμμόρφωσης σε 754, ενώ διαπιστώθηκαν 15 παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες ήλεγξαν 1.249 επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων κατά του  Covid-19 και έγιναν 68 συστάσεις, ενώ σε ελέγχους για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας  έγιναν 70 συστάσεις συμμόρφωσης σε σύνολο 1.207 ελέγχων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, έχει ζητήσει από τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας την εντατικοποίηση των σχετικών ελέγχων στην αγορά καθ΄ όλη την διάρκεια των εορτών με στόχο την προστασία των καταναλωτών και των εμπόρων από φαινόμενα παραβίασης του θεσμικού πλαισίου και διάθεσης επικίνδυνων για την δημόσια υγεία προϊόντων.

«Αποστολή μας είναι να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, η τήρηση του νομοθετικού πλαισίου και η προστασία της δημόσιας υγείας. Είναι αδιαπραγμάτευτο το καθήκον μας, αλλά και η εντολή μου να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία και αυτό περιλαμβάνει και την προστασία του καταναλωτή» δήλωσε ο κ. Πατούλης και συνέχισε λέγοντας: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ζωή των πολιτών. Δεν λειτουργούμε τιμωρητικά για κανέναν, ας γνωρίζουν όμως όλοι πως όταν δεν τηρούνται όσα προβλέπουν οι νόμοι θα υπάρχουν αυστηρά πρόστιμα».