Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο διδάκτορας που κατηγορείται ότι ποδοπάτησε μέχρι θανάτου γατάκι

ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ / INTIME NEWS

Στην απολογία του αρνήθηκε την κακουργηματική πράξη που του αποδίδεται επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε, έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή, ο 40χρονος διδάκτωρ Πανεπιστημίου και δικηγόρος, που κατηγορείται ότι ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ένα γατάκι στη Θεσσαλονίκη.

Στην απολογία του αρνήθηκε την κακουργηματική πράξη που του αποδίδεται περί «φόνου ζώου συντροφιάς», επαναλαμβάνοντας -όπως και προανακριτικά- ότι δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν.

Το περιστατικό, που είχε γνωστοποιήσει φιλοζωική οργάνωση με καταγγελία της στις αρχές, συνέβη τον περασμένο Αύγουστο, επί της οδού Ερμού. Κάμερα ασφαλείας καταστήματος κατέγραψε τον δράστη να κοιτάζει γύρω του για να βεβαιωθεί ότι δεν τον παρακολουθεί κανείς, να πλησιάζει το γατάκι και στη συνέχεια να το συνθλίβει με το πόδι του. Στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η ταυτοποίηση του 40χρονου προέκυψε, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, από υλικό που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής, αλλά και καταθέσεις μαρτύρων. Σύμφωνα πληροφορίες, ο 40χρονος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου και δικηγόρος, αμφισβήτησε το περιεχόμενο των μαρτυρικών καταθέσεων.

Την προανάκριση για την υπόθεση είχε διενεργήσει το Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ