Skip to main content

4 ελληνικά νησιά μπαίνουν δυναμικά στον χάρτη του γαμήλιου τουρισμού

Χαβάη ή Πάρος; Μαλδίβες ή Ελαφόνησος; Κι όμως, τα διλήμματα αυτά είναι υπαρκτά για όσους οργανώνουν γαμήλιο ταξίδι, με τα ελληνικά νησιά να κερδίζουν έδαφος.

Τη θέση τους στο χάρτη των προορισμών γαμήλιου τουρισμού από τη Βρετανία κατοχυρώνουν η Τήνος, η Μήλος, η Ελαφόνησος και η Πάρος με την άκρως επιτυχημένη προωθητική ενέργεια που οργανώθηκε πριν λίγες ημέρες στην πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη και πλήθους δημοσιογράφων και εκπροσώπων εξειδικευμένων ταξιδιωτικών πρακτορείων. Η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια είχε προγραμματιστεί έγκαιρα και αποτέλεσε το επιστέγασμα των επαφών που είχαν προηγηθεί στη διάρκεια της έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο, όπου επίσης δόθηκε έμφαση στις εναλλακτικές δυνατότητες που προσφέρει κάθε προορισμός τόσο για την ποιοτική αναβάθμιση όσο και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η έμφαση που δόθηκε στη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού δεν ήταν τυχαία επιλογή. Στη διάρκεια του έτους, η Πάρος βρέθηκε ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς για γαμήλιο ταξίδι, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό ιστότοπο The Points Guy που δημοσίευσε μια λίστα με τα 11 μέρη που είναι ιδανικά για να επισκεφτούν οι νεόνυμφοι. Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση, καθώς μαζί με την Πάρο και τη Σαντορίνη, η λίστα περιελάμβανε τις Μαλδίβες, τη Χαβάη και άλλους εξωτικούς προορισμούς.

Διαβάστε περισσότερα