Skip to main content

Ελευσίνα: «Πράσινο φως» για την ανέγερση νέας σχολικής μονάδας

Θετική εξέλιξη για τη μελέτη ανέγερσης του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου, μετά από χρόνια καθυστερήσεων.

Νέα σχολική μονάδα, η οποία θα στεγάσει δύο Δημοτικά σχολεία (το 1ο και 2ο Δημοτικό), θα αποκτήσει ο δήμος Ελευσίνας.

Ειδικότερα, σήμερα ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιο Μαυραγάνη προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση για τη μελέτη ανέγερσης του σχολείου στο οικόπεδο Μελεδήμα. Η χρηματοδότηση της μελέτης θα πραγματοποιηθεί από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα που υπήρχε στην πόλη με αυτά τα δύο σχολεία.

«Επιτέλους, η θετική εξέλιξη για τη μελέτη ανέγερσης του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου, μετά από τόσα χρόνια καθυστερήσεων, ήρθε με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ελευσίνας και συνέχισε: «Με την ΚΤ.ΥΠ. βρισκόμαστε σε σταθερή και διαρκή επικοινωνία και συνεργασία, σε ό,τι αφορά σχολικές υποδομές και η συνεργασία αυτή αποδίδει. Το ίδιο και με την Περιφέρεια Αττικής, που μαζί με πόρους του ΕΣΠΑ, αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση της μελέτης. Η ανέγερση σύγχρονων κτιριακών υποδομών, όπως το νέο Μουσικό Σχολείο και τώρα το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και εν γένει τα ζητήματα παιδείας, μας απασχολούν έντονα και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή ολοένα και καλύτερων υπηρεσιών προς τα παιδιά και τους μαθητές του δήμου μας».

Από τη δική του μεριά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης, ανέφερε: «Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη ανέγερσης του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, αποτελεί δικαίωση των διαχρονικών προσπαθειών για την κατασκευή ενός νέου σχολείου, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί η εκπόνηση της μελέτης και άμεσα να δημοπρατηθεί το έργο της κατασκευής του νέου σχολείου».