Skip to main content

Σέρρες-έκρηξη: Εισαγγελική εντολή έρευνας

Eurokinissi

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά την διάρκεια του διαλείμματος μαθητών που ακολουθούν το πρόγραμμα του ολοήμερου. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί έλεγχος από πραγματογνώμονα στο σχολείο.

Εντολή για περαιτέρω έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και στη συνέχεια να προβεί στις ανάλογες ενέργειες και την απόδοση ποινικών ευθυνών ζήτησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών για την σημερινή έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά την διάρκεια του διαλείμματος μαθητών που ακολουθούν το πρόγραμμα του ολοήμερου.

Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του μαθητής της ΣΤ’ τάξης, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Όπως ανέφερε και το Γ.Ν. Σερρών το ένα από τα δύο παιδιά που μεταφέρθηκαν τραυματισμένα, διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ύστερα από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας 11χρονος μαθητής. Κατά την ίδια ενημέρωση, η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ πρόκειται για 6χρονο, μαθητή της α’ τάξης. Ο άλλος μαθητής, 10 ετών, πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Σερρών μετά από προληπτικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη.

Όπως αναφέρει πληροφορίες της ΕΡΤ, για αύριο Τρίτη δρομολογήθηκε έλεγχος από πραγματογνώμονα στο σχολείο. Σημειώνεται πως το δημοτικό σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Σερρών.

Παράλληλα, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο Σερρών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την ημέρα της κηδείας.

Εξαιτίας της ανείπωτης αυτής τραγωδίας, σε ένδειξη πένθους, ο Δήμος Σερρών αναστέλλει τις επόμενες ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

naftemporiki.gr