Skip to main content

Κρατούσαν αιχμάλωτους αλλοδαπούς και τους εκβίαζαν – Οκτώ συλλήψεις

ΕΛΑΣ

Χρησιμοποιώντας σωματική βία, εκβίαζαν και απαιτούσαν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, στην Θεσσαλονίκη, οκτώ άτομα που χρησιμοποιώντας σωματική βία, εκβίαζαν και απαιτούσαν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Κατά την αστυνομική επιχείρηση απελευθερώθηκαν μάλιστα δύο Μαροκινοί  που  κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν είναι αλλοδαποί ηλικίας 17 έως 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγή, εκβίαση, εγκληματική οργάνωση και απείθεια.

Αναλυτικότερα, κατά τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, εντοπίσθηκαν και απελευθερώθηκαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν επίσης τέσσερις από τους οκτώ δράστες, οι δύο εκ των οποίων, στη θέα των αστυνομικών, προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί πέτυχαν την ακινητοποίηση και σύλληψή τους. Σε άλλο διαμέρισμα, επίσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, εκ των οποίων το ένα φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση.