Skip to main content

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στηρίζει το έργο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω του Κεντρικού Κοινωνικού Φαρμακείου των Αθηνών και του Φαρμακείου Χαλανδρίου.

Η αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και η στήριξη των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη βρίσκονται στον πυρήνα δράσης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ανανέωσε μέχρι το 2026 το μνημόνιο συνεργασίας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω του Κεντρικού Κοινωνικού Φαρμακείου των Αθηνών και του Φαρμακείου του Χαλανδρίου.

Το μνημόνιο υπεγράφη από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμο Β’, και τον πρόεδρο της ΠΕΦ, Θεόδωρο Τρύφων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το παρών έδωσαν ο υπουργός υγείας Θ. Πλεύρης, η υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη και σύσσωμο το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΦ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι μέσα σε μια δύσκολη εποχή μία τέτοια συνεργασία δίνει αισιόδοξα μηνύματα και στοχεύει στο να μπορεί η εκκλησία να προσφέρει φάρμακα στους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να το πάρουν από μόνοι τους.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΠΕΦ επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εγχώριας βιομηχανίας στη μάχη κατά των κοινωνικών ανισοτήτων δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει σαν βασικό στόχο τη συμβολή της στην κοινωνική συνοχή της Ελλάδας. Στα πλαίσια αυτά, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή προσφέρουμε δωρεάν φάρμακα στα κοινωνικά φαρμακεία για άπορους συμπολίτες μας. Μαζί με άλλες δράσεις θεωρούμε ότι ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης είναι σημαντικό να δίνουμε το παρόν ως υπεύθυνοι κοινωνικοί εταίροι και να στηρίζουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη».