Skip to main content

Κιβωτός του Κόσμου: Κατέθεσε στον εισαγγελέα πρώην εργαζόμενος της δομής

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται ο πατήρ Αντώνιος και τρεις ακόμη εργαζόμενοι στην ΜΚΟ.

Άνοιξε η αυλαία των μαρτύρων στην εισαγγελία ανηλίκων για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί, στις δύο εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα κατέθεσε πρώην εργαζόμενος της δομής, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και άλλες μαρτυρικές καταθέσεις εργαζομένων και παιδιών που έχουν καταγγείλει ότι έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές.

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται ο πατήρ Αντώνιος και τρεις ακόμη εργαζόμενοι στην Κιβωτό του Κόσμου, που ερευνά εάν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων προσώπων.

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπαίνουν και τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της ΜΚΟ, στενών συγγενών του  και τρίτων προσώπων που θα διαπιστωθεί ότι ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν αυτά τα πρόσωπα έβαλαν στην τσέπη τους χρήματα της δομής που προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις, αλλά και από την οικονομική βοήθεια που έδιναν οι απλοί πολίτες.