Skip to main content

Κιβωτός του Κόσμου: Τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες ξυλοδαρμού στην Εισαγγελία

Νέα καταγγελία 15χρονου από τη δομή της Πωγωνιανής

Συνεχίζονται οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Ανηλίκων βρίσκονται συνολικά τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες ξυλοδαρμού.

Εν τω μεταξύ, ακόμη ένα παιδί δίνει μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση στις δομές του ιδρύματος. Με αφορμή μία κλοπή που είχε καταγγείλει εργαζόμενος της δομής το παιδί που θεωρήθηκε ύποπτο φέρεται να έζησε ένα μαρτύριο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο έφηβος, στην Πωγωνιανή φέρεται ότι το στέλεχος που εμπλέκεται και στην υπόθεση των ξυλοδαρμών του Βόλου είναι ο ίδιος άνθρωπος που όταν ήταν 13 ετών για ασήμαντη αφορμή χειροδίκησε εις βάρος του. Τόνισε πως αυτά δεν είναι τα μόνα περιστατιά.

Το παιδί είχε φιλοξενηθεί και στη δομή του Βόλου. Κατά την προανάκριση για το περιστατικό φέρεται, όπως λέει ο ίδιος, 18 ετών, ότι κακοποίησαν και χτυπούσαν τρεις υπόπτους που θεωρούσαν ότι μπορεί να έκλεψαν τα χρήματα.

Επίσης, έχει κληθεί και ένας 15χρονος από τη δομή της Πωγωνιανής να κατάθεση στην Εισαγγελία, καθώς χθες επιδόθηκε το έγγραφο της κλήσης από την αστυνομία. Ο 15χρονος ήταν και αυτός στη δομή του Βόλου.

Όλες οι εξελίξεις εδώ