Skip to main content

8 φορές ισόβια και 50 έτη καθειρξη στον ψευτογιατρό

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ομόφωνη η απόφαση των δικαστών για ισόβια κάθειρξη για κάθε μία από επτά ανθρωποκτονίες στις οποίες καταδικάστηκε.

8 φορές ισόβια και κάθειρξη 50 ετών, εκτιτεα τα 20, επιβλήθηκε στον 50χρονο, ο οποίος εμφανιζόταν ως γιατρός σε ασθενείς κυρίως καρκινοπαθείς.

Οι δικαστές επέβαλαν ομόφωνα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον ψευτογιατρό για κάθε μία από επτά ανθρωποκτονίες στις οποίες καταδικάστηκε, των 12 ετών για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίες για τις οποίες έχει καταδικαστεί, της ισόβιας κάθειρξης και χρηματικής ποινής 300.000 ευρώ για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ´ επάγγελμα σε ανηλίκους των 10 ετών και χρηματικής ποινής 18 χιλιάδων ευρών για το αδίκημα της απάτης, της ποινής φυλάκισης ενός έτους και 20 χιλιάδων ευρώ για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, της ποινής φυλάκισης των δύο ετών και των 15.000 ευρώ για πλαστογραφία, της ποινής φυλάκισης των δύο ετών και χρηματικής ποινής 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή και ποινής φυλάκισης του ενός έτους για υπεξαγωγής μνημείου.

Ανάλογη πρόταση είχε υποβάλει στο δικαστήριο νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας.

Έκλαψε η πρόεδρος του δικαστηρίου

Με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες της δίκης η πρόεδρος του δικαστηρίου, κηρύσσοντας το τέλος της διαδικασίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… ήταν μια πολύμηνη δίκη που όλοι συνέβαλαν. Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς» είπε απευθυνόμενη στους παράγοντες της δίκης.

Η τοποθέτηση της προέδρου προκάλεσε την έντονη συγκίνηση και το χειροκρότημα από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων, που με τη σειρά τους απηύθυναν ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Δικαιοσύνη.

Ποιος ήταν ο «Dr. Kontos»

Επί οκτώ μήνες οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου άκουσαν τους δεκάδες μάρτυρες μίας από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις που έχουν φθάσει ποτέ στην ελληνική Δικαιοσύνη. 12 ανθρωποκτονίες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικων παιδιών, και δεκατέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών βαριά πασχόντων ασθενών.

Πρωταγωνιστής ένας άνθρωπος χωρίς την παραμικρή σχέση με την ιατρική, που επί σειρά ετών, με την βοήθεια μίας ομάδας προσώπων, προσποιούμενος τον κορυφαίο επιστήμονα “Dr. Kontos” οδήγησε στον θάνατο ή σε σοβαρότατες βλάβες τα θύματα του.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες ο “Dr Kontos” που περιγράφεται στο κατηγορητήριο. Ο εμφανιζόμενος ως διακεκριμένος ογκολόγος ή νευρο-ογκολόγος, που υποσχόταν ίαση σε καρκινοπαθείς και ασθενείς με βαριές νοσήσεις σήμερα καλείται να λογοδοτήσει για τα πεπραγμένα του. Πεπραγμένα, που σύμφωνα με τη δικογραφία, έτυχαν της συνδρομής άλλων 16 συγκατηγορουμένων τού “Dr Kontos” γιατρών, στελεχών συγκεκριμένης κλινικής, μίας μοναχής και άλλων, που φέρονται να ενίσχυαν σε ασθενείς την πεποίθηση ότι ο “ψευτογιατρός” ήταν υψηλού επιστημονικού κύρους.

Στη λίστα των θυμάτων περιλαμβάνονται ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας που τους έπεισε πως θεραπεύεται πλήρως η ασθένεια τους, η περίπτωση ασθενούς που μετά από χειρουργείο σε ιδιωτική κλινική παρουσία του “δόκτορος Κόντος” για τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη λόγω πτώσης με αλεξίπτωτο, κατέστη σε ποσοστό 92% ανάπηρος.

Η διαδικασία ενώπιον του ΜΟΔ ανέδειξε τη δυνατότητα που είχε ο 49χρονος να κυκλοφορεί φορώντας την ιατρική ποδιά σε γνωστή κλινική, ίσως και σε άλλες, όπου μερίδα του προσωπικού τον αποκαλούσε γιατρό. Ανέδειξε παράλληλα τον ρόλο συγκεκριμένης Μονής όπου οι προσκυνητές “έκαναν ουρά” για τους δει ο επιστήμονας «που θεράπευσε πλήρως από καρκίνο μία μοναχή».

naftemporiki.gr