Skip to main content

Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων: Προσωρινή μη διαθεσιμότητα e-υπηρεσιών λόγω αναβάθμισης

Αναβαθμίζει τις υποδομές του Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής, σταματά για λίγες ώρες η λειτουργία του.

Σε αναβάθμιση των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων προχωρά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της προς τους πολίτες.

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου και ώρα 23:00 έως και Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 09:00.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες του gov.gr που σχετίζονται με:

  • Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες Gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.).
  • Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης.
  • Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α..
  • Υπηρεσίες σχετικές με Covid-19.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως και στις προηγούμενες εργασίες αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η επίπτωση από τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών.