Skip to main content

5 στάσεις στην πανέμορφη Θεσσαλία

Μοναστήρια, υψόμετρο, λίμνες, φύση, κάμπος… Η Θεσσαλία έχει άπειρες ομορφιές και ιδιαίτερα μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε.

Στους 4 νομούς της Θεσσαλίας, Λαρίσης, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, απλώνονται οι ομορφιές της και τα μέρη να επισκεφτείτε και να περιπλανηθείτε είναι πολλά, από μεγάλες πόλεις, μέχρι μικρά, όμορφα χωριουδάκια κι από βουνό μέχρι θάλασσα. Εμείς επιλέξαμε 5 από αυτά που συνιστούν ένα πανέμορφο τοπίο που θα μπορούσε να αποτελέσει τον επόμενό σας προορισμό.

Λίμνη Πλαστήρα: τοπίο βγαλμένο από πίνακα
Τα 300 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Αθήνα από την Καρδίτσα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που σας περιμένει όταν φτάσετε στη λίμνη Πλαστήρα. Η φύση εκεί δεν μοιάζει με κάτι που έχετε ξαναδεί, ενώ η ομίχλη, το χιονισμένο, χειμωνιάτικο τοπίο και το γραφικό Νεοχώρι, η Κερασιά, τα Καλύβια, το Κρυονέρι και τα υπόλοιπα χωριά που μπορούν να αποτελέσουν το ορμητήριό σας, θα κάνουν την παραμονή σας εκεί τόσο ξεχωριστή που θα ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην Ελλάδα. Δείτε το περίφημο Φράγμα Ταυρωπού, κάντε το γύρο της λίμνης απολαμβάνοντας το τοπίο που την περιβάλλει, περάστε από τον καταρράκτη Ανθοχωρίου, επισκεφτείτε τη Μονή της Παναγιάς της Πελεκητής κι αν είστε δραστήριοι και ο καιρός το επιτρέπει, διάφορες δραστηριότητες όπως ποδήλατο βουνού, ιππασία, ορειβασία θα χαρίσουν στην απόδρασή σας… αδρεναλίνη.

Διαβάστε περισσότερα