Skip to main content

Ναυάγιο Καφηρέα: Συνελήφθησαν οι δύο διακινητές

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από το Λιμενικό οι δύο διακινητές που μετέφεραν δεκάδες αλλοδαπούς με ιστιοφόρο σκάφος, που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Καφηρέα, στην Εύβοια.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από το Λιμενικό οι δύο διακινητές που μετέφεραν δεκάδες αλλοδαπούς με ιστιοφόρο σκάφος, που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Καφηρέα, στην Εύβοια, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη ανασυρθεί 22 νεκροί (έντεκα άνδρες, έξι γυναίκες, τρία αγόρια και δύο κορίτσια) και να διασωθούν 12 άνδρες. Κατά δήλωση διασωθέντων, συνολικά στο σκάφος ήταν περί τα 68 άτομα.

Όπως έγινε γνωστό, ταυτοποιήθηκαν δύο από τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες ως ο κυβερνήτης του σκάφους και ως βοηθός του και ως εκ τούτου συνελήφθησαν για παραβάσεις των άρθρων 187 και 277 του Π.Κ. και του άρθρου 88 παρ. 1 Δ του Ν.3386/2005, δηλαδή για εγκληματική οργάνωση και για πρόκληση ναυαγίου.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση, προκειμένου να διασυνδεθούν και άλλα μέλη του κυκλώματος.