Skip to main content

Κολωνός: Αποτροπιασμός για τον 53χρονο που εξέδιδε 12χρονη – Οδηγείται στον εισαγγελέα

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον 53χρονο που ασελγούσε συστηματικά και εξέδιδε ένα δωδεκάχρονο κορίτσι στον Κολωνό, στην Αθήνα. Μετά την αποκάλυψη της αποτρόπαιας πράξης του φερόμενου ως δράστη της σεξουαλικής κακοποίησης, στη γειτονιά όπου διέμενε η οικογένεια του ανήλικου θύματος επιχειρηματίας καταστήματος που γειτνιάζει με το μαγαζί του κατηγορούμενου δήλωσε σοκαρισμένος από την είδηση της σύλληψής του, κάνοντας λόγο για μία εξαιρετική οικογένεια.

«Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Είμαστε όλοι πολύ σοκαρισμένοι. Οι λεπτομέρειες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας είναι ανατριχιαστικές. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι δίπλα στο σπίτι μας υπάρχουν αυτά τα γεγονότα. Όλα κυλούσαν φυσιολογικά» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στον 53χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος οδηγείται σήμερα στον ανακριτή για να απολογηθεί, δήλωσε ότι είχε βοηθήσει πολύ κόσμο. «Ήταν κοινωνικός και αγαπητός. Δυστυχώς, με όλα αυτά που μαθαίνουμε, έχουμε σοκαριστεί» πρόσθεσε ο επιχειρηματίας που γνώριζε τόσο το 12χρονο παιδί, όσο και τον κατηγορούμενο.

«Το κοριτσάκι ερχόταν και βοήθαγε περιστασιακά στο μαγαζί του κατηγορούμενου. Ερχόταν στο μαγαζί μου και τη βοηθούσαμε προσφέροντάς της σουβλάκια, γιατί είναι από πολυμελή και ταλαιπωρημένη οικογένεια. Πέσαμε από τα σύννεφα» δήλωσε.

«Υπεράνω υποψίας δράστες»

Για την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο μίλησε στην ΕΡΤ και ο Στράτος Μαυροειδάκος, γ.γ. της Ένωσης Ειδικών Φρουρών, εξηγώντας ότι οι συνάδελφοί του στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων έχουν ήδη σχηματίσει δικογραφία με βαρύτατα αδικήματα εναντίον του κατηγορουμένου.

«Οι υπεράνω υποψίας είναι συνήθως οι δράστες τέτοιων καταστάσεων» σχολίασε ο κ. Μαυροειδάκος. Μιλώντας για τον κατηγορούμενο, επισήμανε ότι ήταν κοινωνικός και είχε ένα προφίλ ανθρώπου που ενδιαφερόταν για τους γύρω του.

«Πίσω από αυτή την προσωπικότητα η πρώτη εικόνα δείχνει έναν στυγνό παιδεραστή» υποστήριξε ο γ.γ. της Ένωσης των Ειδικών Φρουρών, τονίζοντας ότι η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει πολύ δουλειά να κάνει προκειμένου να ξεδιαλύνει την αποτρόπαιη αυτή υπόθεση.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «διαρκές έγκλημα ενός νοσηρού μυαλού», προσθέτοντας ότι η εύρεση οπλισμού σε χώρο ιδιοκτησίας συνηγορεί ότι το χρησιμοποιούσε για να απειλεί και να εκβιάζει το ανήλικο κοριτσάκι.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο, «η έρευνα θα στραφεί και αλλού γιατί μπορεί υπάρχουν και άλλα ανήλικα που μπορεί να έπεσαν θύματα κατά το παρελθόν ή και αυτή την στιγμή που μιλάμε».

Ο ίδιος ανέφερε πως τα πρώτα στοιχεία από τα ψηφιακά ίχνη δείχνουν ότι οι παιδεραστές που συνομίλησαν με τον 53χρονο που εξέδιδε τη 12χρονη ήταν πάνω από διακόσιοι (200)!

«Αντιλαμβάνεστε το νοσηρό μυαλό αυτών που έμπαιναν στο ψεύτικο προφίλ που είχε δημιουργήσει ο 53χρονος» πρόσθεσε με αποτροπιασμό ο κ. Μαυροειδάκος, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα εντοπιστούν όλοι οι συμμετέχοντες στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός παιδιού.

Σπίρτζης: Απόπειρα συγκάλυψης αν…

«Το γεγονός ότι το κτήνος από τον Κολωνό που βίαζε και εξέδιδε 12χρονο κορίτσι είναι σάρκα από τη σάρκα της ΝΔ και έχει φωτογραφηθεί με τα μισά στελέχη του κόμματος από μόνο του δεν είναι αναγκαστικά μεμπτό, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι εξ αυτών, όπως ο κ. Πατούλης, εκθείαζαν δημοσίως το ήθος του.

Ωστόσο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι Αρχές ακόμα δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων, όσο και των 213 ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο, αφού είχαν δει πρώτα το πορνογραφικό υλικό, προκειμένου να ταυτοποιηθούν από ενδεχόμενα άλλα θύματα» δηλώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της KO ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως σημειώνει, «οποιαδήποτε καθυστέρηση, τόσο στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, όσο και στην έρευνα κινητών και υπολογιστών τους, όπως είχε γίνει στην περίπτωση Λιγνάδη, δεν θα είναι απλά αισχρή και εγκληματική. Θα είναι απόπειρα συγκάλυψης».

Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη

Όλα ξεκίνησαν όταν άτομο από το περιβάλλον της διαπίστωσε στο κινητό της κάποια ύποπτα μηνύματα. Στη συνέχεια ενημέρωσε τη μητέρα της και έκαναν καταγγελία στην αστυνομία.

Η 12χρονη δούλευε περιστασιακά στο κατάστημα για χαρτζιλίκι, καθώς η μητέρα της έχει άλλα οκτώ παιδιά και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

«Είχε πάρει στην πλάτη της πολλά μεγάλα βάρη ενηλίκων»

Για μια παιδική ψυχή που έχει «τραυματιστεί θανάσιμα» από ενήλικες έκανε λόγο, στην ΕΡΤ, η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

«Όταν τραυματίζεται η ψυχική υγεία τόσο πολύ βαθιά, μπαίνει ερωτηματικό για την επιβίωση» σημείωσε, επισημαίνοντας πως «φαίνεται πως είναι ένα παιδί το οποίο είχε πάρει στην πλάτη του πολλά μεγάλα βάρη ενηλίκων μέσα στην οικογένεια».

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι η 12χρονη έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης στην προσπάθειά της να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της, η κ. Κανδαράκη είπε ό,τι ίσως ένιωθε ότι μπορούσε να σώσει την οικογένειά της από τις οικονομικές δυσκολίες.

«Είχε βγει στο χώρο εργασίας από πολύ νωρίς. Φαινόταν ότι ήταν ένα παιδί που μεγάλωνε μόνο του, διότι κουβαλούσε όλο αυτό το φορτίο και όλη αυτή την αγωνία μόνο του. Αυτή τη στιγμή ένοχοι και υπεύθυνοι δεν είναι μόνο προφανώς αυτός ο άνδρας, ο οποίος δεν ανήκει στο ανθρώπινο είδος, μπαίνει πλέον σε ζωώδη ένστικτα που το εξέδιδε και το εκμεταλλευόταν, αλλά και όλοι εκείνοι οι οποίοι δεχόντουσαν αυτές τις υπηρεσίες».

Η κ. Κανδαράκη τόνισε πως πάρα πολλοί ενήλικες έχουν ευθύνη σε όλο αυτό που συμβαίνει στη συγκεκριμένη υπόθεση. «Ξεκινάει από την οικογένεια και φτάνει σε όλους τους πελάτες οι οποίοι δεχόντουσαν όλο αυτό και είχαν ικανοποιήσει όλες τις αρρωστημένες ορέξεις τους» υπογράμμισε.

Αναφορικά με το ζήτημα της παιδικής εργασίας, είπε πως «πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Δεν μπορούν να βάζουν τα παιδιά μπροστά να φέρουν λύσεις. Τρομάζω με τα μικρά παιδάκια τα οποία βγαίνουν γύρω γύρω και ζητιανεύουν. Θα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από οργανωμένες κοινωνικές δομές. Δεν μπορεί να βγαίνει ένα παιδί 12 χρονών στον χώρο εργασίας και να μην ξέρουμε ακριβώς ποιο είναι το πλαίσιο στο οποίο εργάζεται».

Αναρωτήθηκε μάλιστα «πώς αυτό το κορίτσι θα μπορέσει να σταθεί αύριο στα πόδια του; Πώς θα μπορέσει να σταθεί σαν μια νέα γυναίκα, σαν μια μητέρα αύριο, με τέτοια βαθιές ουλές μέσα στην ψυχή του και στο σώμα του;».

Υπενθυμίζεται ότι βραδινές ώρες της Παρασκευής ο 53χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπως και 42χρονος.

Σε βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένης περίπτωσης κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο και παράνομη βία σε βάρος ανήλικου, ενώ σε βάρος του 42χρονου για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση.

Στην κατοχή του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, 572 φυσίγγια, 21 μαχαίρια, ξιφολόγχη, δύο φορητοί υπολογιστές και σκληρός δίσκος και στην κατοχή του 42χρονου φορητός υπολογιστής και δύο usb.

Πηγή: ΕΡΤ