Skip to main content

Νέα ένταση στο ΑΠΘ: Φοιτητές πέταξαν αυγά – Με χημικά απάντησαν τα ΜΑΤ

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πρώην στέκι του Βιολογικού.

Συγκεκριμένα,, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέλη φοιτητικών συλλόγων είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο φωνάζοντας  συνθήματα κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και της παρουσίας της ΕΛΑΣ στο campus.

Ορισμένοι εξ αυτών πέταξαν αυγά και πλαστικά μπουκάλια προς τα στελέχη της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο απάντησαν με χρήση χημικών.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι σε αποκλεισμό της εισόδου του ΑΠΘ, επί της οδού Εγνατίας, μπροστά από την μπάρα ελέγχου της εισόδου στον κεντρικό δρόμο του campus προχώρησαν χθες το πρωί φοιτητές, που στους συλλόγους τους εκπροσωπούν το σχήμα των ΕΑΑΚ. Οι συγκεντρωθέντες φώναζαν συνθήματα κατά της εγκατάστασης της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στο ΑΠΘ.

Παράληλα, φοιτητές, μέλη της Πανσπουδαστικής, συγκεντρώθηκαν για τον ίδιο λόγο μπροστά από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και εκπρόσωποί τους κατέθεσαν τα αιτήματα τους στη διοίκηση του Ιδρύματος.