Skip to main content

Δίκη ψευτογιατρού: Την ενοχή του κατηγορούμενου για 6 ανθρωποκτονίες ζητεί ο εισαγγελέας

Να κηρυχθεί ένοχος ο «ψευτογιατρός» για 6 ανθρωποκτονίες, στις οποίες περιλαμβάνονται και δύο ανήλικα παιδιά, ζητεί ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «πρόκληση», ο εισαγγελικός λειτουργός είπε στην αγόρευσή του:

«Ο κατηγορούμενος χησιμοποιούσε τους ασθενείς και  συγγενείς του ως όργανα. Τους έδινε την ελπίδα και εκείνοι έσπευσαν να την αδράξουν. Τα θύματα τόνισαν ότι εκείνος ήταν ιδιαίτερα χειριστικός. Όπως μας είπε ο πατέρας του 16χρονου ανηλίκου το στήσιμό του ήταν τέτοιο που δεν έδινε το περιθώριο να αμφισβητήσεις τον ρόλο του. Τους έλεγε ακριβώς αυτά που ήθελαν να ακούσουν» είπε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε:

«Αφού παραπλάνησε συγγενείς και οικείους ως δήθεν έμπειρος ογκολόγος να μην ακολουθήσουν ή να διακόψουν την θεραπεία, ενώ οι ασθενείς αγνοούσαν την πραγματική του ιδιότητα, στη συνέχεια τους παραπληροφορούσε προκειμένου να παραμείνουν πιστοί στο δικό του θεραπευτικό σχήμα. Ο 16χρονος είχε τη  δυνατότητα να υποβληθεί σε δευτερη χειρουργική επέμβαση, ενώ είχε στη διάθεσή του κι εναλλακτικές θεραπείες. Η 14χρονη θα μπορουσε να συνεχίσει τη  θεραπεία της ή να κάνει άλλες».

Ο 50χρονος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος ασθενών με ανίατες ασθένειες κυρίως καρκινοπαθών.

«Ο Νικολαος Κοντοστάθης συστήνεται σχεδόν σε όλους ως γιατρός. Οι ειδικότητες δεν είναι όλες ίδιες ( νευρογκολόγος, νευροχειρουργός κ.λπ.) αλλά σχετίζονται σχεδόν όλες με τον καρκίνο. Ο ισχυρισμός του ότι δεν συστηνόταν ως γιατρός δεν ισχύει. Χρησιμοποιούσε ηλεκτρονική διεύθυνση με ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ιδιότητας. Έφερε μαζί του ελβετική ιατρική ταυτότητα και ταυτότητα διεθνούς ερυθρού σταυρού. Ο Νικ. Κονταστάθης φρόντιζε να δείχνει ότι διαθέτει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, φορώντας ακριβό κουστούμι και έχοντας ακριβό αυτοκίνητο.  Άφηνε να εννοηθεί ότι έχει γνωριμίες και στενές επαφές με έτερους γιατρούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έδειχνε να επέχει επαφές με εξέχοντα άτομα του τόπου όπως Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Κανόνιζε να δίνει ραντεβού σε διαγνωστικά κέντρα.Προέβαλε τον εαυτό του ως επιστήμονα διεθνούς βεληνεκούς με έδρα την Ελβετία. Με κάθε ευκαιρία ανέφερε πως ειχε σώσει πολλούς ασθενείς μεταξύ των οποίων ο Σουμάχερ, η Γιάννα Αγγελοπουλου, ο Πρόεδρος τη Κυπριακής Δημοκρατίας.  Έλεγε ότι έχει θεραπεία για λίγους και ότι φαρμακοβιομηχανίες κυνηγάνε να τον σκοτώσουν» τόνισε ο εισαγγελέας.

naftemporiki.gr