Skip to main content

Ένταση και επεισόδια μεταξύ απολυμένων εργαζομένων και των ΜΑΤ στη «Μαλαματίνα»

Ένταση επικράτησε το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις της οινοποιίας «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι, στη Θεσσαλονίκη μεταξύ των εργαζομένων που απεργούν και των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, που έχουν απολυθεί και βρίσκονται καθημερινά έξω από το εργοστάσιο, τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν τα πούλμαν με τους άλλους εργαζόμενους να εισέλθουν στον χώρο. Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απομάκρυναν τους εργαζόμενους και πλήθος υποστηρικτών τους, από την είσοδο.

Κατά την αστυνομική επέμβαση έγινε χρήση χημικών με αποτέλεσμα κάποιοι διαδηλωτές να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ αναφέρθηκαν 5 τραυματίες.

Στο σημείο κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους εργαζόμενους. Αυτήν την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση έχει ηρεμήσει, ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Φραγκίδη, πρόεδρο του σωματείου της Μαλαματίνας,  τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους απεργούς και τραυμάτισαν πολλούς που ήταν στο σημείο. Όπως είπε, ανάμεσα στους παρευρισκόμενους που δέχτηκαν την επίθεση είναι ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, χωρίς όμως να συγκαταλέγονται στους τραυματίες.

Η αστυνομία από την πλευρά της δεν επιβεβαιώνει τους τραυματισμούς, ενώ το ΕΚΑΒ αναφέρει παρείχε πρώτες βοήθειες σε 5 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Ορισμένα από αυτά καταγγέλλουν και χτυπήματα από τα ΜΑΤ, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες φέρεται να είναι και ο Γιάννης Φραγκίδης.

naftemporiki.gr