Skip to main content

Καβάλα: Καρέ – καρέ η συντριβή του αεροσκάφους – Βίντεο

Τη στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους τύπου Antonov δυτικά της Καβάλας λίγο πριν τις 23.00 του Σαββάτου καταγράφει βίντεο που αναρτήθηκε από αυτόπτη μάρτυρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ πρόκειται για μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonov που εκτελούσε πτήση από τη Σερβία με προορισμό την Ιορδανία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των επιβαινόντων και η κατάστασή τους. Το αεροσκάφος φέρεται να εξέπεμψε σήμα κινδύνου από το ελληνικό FIR και οι αρχές του αεροδρομίου της Καβάλας τέθηκαν σε συναγερμό, ωστόσο το αεροπλάνο κατέπεσε 10 ναυτικά μίλια δυτικά της πόλης.

Ήδη έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ στην περιοχή της πτώσης μετέβησαν πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα στο σημείο έχουν μεταβεί 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα ενώ μεταβαίνουν και δυνάμεις από την 2η και 4η ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το αεροσκάφος φαίνεται πως έχει διαλυθεί σε πολλά κομμάτια, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς και ακούγονται εκρήξεις με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η προσπάθεια να προσεγγίσουν τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής.