Skip to main content

Αθ. Εξαδάκτυλος: Τι ανέφερε για το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με τους επιστήμονες το 6ο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ προκύπτει ότι οι τουριστικές περιοχές μαζί με την Αττική κρατούν τα σκήπτρα των κρουσμάτων.

Σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δεν απέκλεισε την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας. Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ενώ καταργήθηκε το πρόστιμο και η υποχρεωτικότητα της μάσκας, δεν σταμάτησε η χρησιμότητά της.

Αναφερόμενος στο νέο κύμα κορωνοϊού, είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και πως η Ελλάδα έπεται των Ευρωπαίων κατά περίπου 4 με 5 εβδομάδες. «Είναι και λίγο προφανές… Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δε φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση «Περίπτωση να ξανάρθει η υποχρεωτικότητα στη μάσκα» απάντησε: «Νομίζω ναι, υπάρχει». Και εξήγησε λέγοντας: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών (…) και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.