Skip to main content

Για τη μήνυση Λοβέρδου και όχι για τη Novartis στο ειδικό δικαστήριο οι Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη

Για τη μήνυση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των πρώην Υπουργών Παναγιώτη Κουρουμπλη και Ανδρέα Ξάνθου παραπέμπονται στο ειδικό δικαστήριο ο Δημήτρης Παπαγγελοπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη και όχι για τον χειρισμό τους που αφορούσε στα 10 πολιτικά πρόσωπα. 

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται σε δίκη δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, όπως αρχικά  είχε διαρρεύσει από δικαστικές πηγές.

Μετά από τη δημοσίευση του βουλεύματος προκύπτει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος διώκεται για ηθική αυτουργία στην καταχώρηση εξουσίας  που φέρεται να είναι αυτουργός, ενώ η κ. Τουλουπάκη γιατί καθυστέρησε να στείλει στη Βουλή  μήνυση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ  με την οποία κατήγγειλαν τον πρώην υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και το τον τότε υφυπουργό Ανδρέα Ξανθό σχετικά με μη ανατιμολόγηση φαρμάκου.

Η παράβαση καθήκοντος  για την οποία θα δικαστεί ο κ. Παπαγγελόπουλος  αφορά  στις καταγγελίες τριών εισαγγελέων, Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένης Ραίκου και Γεωργίας Τσατάνη, για παρεμβάσεις στο έργο τους κατά το χειρισμό σημαντικών υποθέσεων. 

Δ. Παπαγγελόπουλος: Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό 

Οι δικηγόροι του Δημήτρη Παπαγγελοπουλου σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν, αναφέρουν: 

Με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του αρ. 86 του Συντάγματος ο εντολέας μας απαλλάχθηκε αμετάκλητα για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με τις έρευνες των εισαγγελέων για το σκάνδαλο Novartis. Συγκεκριμένα τα μέλη του Συμβουλίου ομόφωνα κατέληξαν ότι οι ενέργειες των εισαγγελέων ήταν νόμιμες και επιβεβλημένες.

Ομόφωνα αμετακλήτως απαλλακτική είναι η κρίση του Συμβουλίου για τα κακουργήματα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος Μιωνί και δωροληψίας πολιτικού προσώπου.

Ομοίως αμετάκλητα απαλλακτική είναι η κρίση για δήθεν παρεμβάσεις του εντολέως μας στη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.

Ως προς το παραπεμπτικό σκέλος που αφορά στην πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος και στην με πλειοψηφία 3-2 απόφαση για παραπομπή της κ Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας δια παραλείψεως τελούμενο, που αφορά αποκλειστικά στη μη έγκαιρη αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τον πρώην υπουργό υγείας κ Κουρουπλή, με ηθικό αυτουργό τον εντολέα μας, δηλώνουμε βέβαιοι για την πρόδηλη νομική και ουσιαστική αβασιμότητα αυτής της κατηγορίας και θα φανεί με πανηγυρικό τρόπο στο ακροατήριο του Ειδικού δικαστηρίου. 

Μετά τη δημοσίευση του βουλεύματος, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει: 

«H Δικαιοσύνη οριστικά και αμετάκλητα έκρινε ότι το σκάνδαλο NOVARTIS είναι υπαρκτό και οι Εισαγγελείς που το ερεύνησαν έπραξαν το καθήκον τους. 

Η προσπάθεια των πολιτικών απατεώνων να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis κατέρρευσε ολοσχερώς. Το έχω υποσχεθεί και το επαναλαμβάνω. Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα μάχομαι το παρακράτος , τους φαύλους και διεφθαρμένους που θέλουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν τη λεηλασία της Πατρίδος μας». 

Συνήγορος Τουλουπάκη: Οι κατηγορίες κατέρρευσαν 

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο συνήγορος της κ. Τουλουπάκη, Βασίλης Χειρδάρης, στην οποία επισημαίνεται ότι η εντολές του απαλλάσσεται από όλες τις κατηγορίες που υπήρξαν αβάσιμες και άδικες. 

«Οι κατηγορίες κατά της εισαγγελέως κας Τουλουπάκη κυριολεκτικά κατέρρευσαν από το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου. Το ασυνήθιστα επιβαρυμένο κατηγορητήριο σε βάρος της για πολλά αδικήματα μεταξύ των οποίων ότι δήθεν εξέθεσε επιφανή αθώα δημόσια πρόσωπα σε δίωξη κλπ συρρικνώθηκε εντυπωσιακά με μία άδικη και αβάσιμη παραπομπή (κατά πλειοψηφία) για κατάχρηση εξουσίας που συνίσταται στην μη άμεση διαβίβαση υποβληθείσας μηνυτήριας αναφοράς στη Βουλή εναντίον δύο μελών του τότε υπουργικού συμβουλίου! Κατηγορία που δεν ευσταθεί, έχει σωρεία νομικών και αποδεικτικών προβλημάτων και καθιστά την αθώωση προφανή.  Το πολύ ενδιαφέρον όμως στο εκδοθέν εσπευσμένα Βούλευμα είναι ότι: 

α) απαλλάσσει την εντολέα μου όλων των σοβαρών κατηγοριών επί της ουσίας και χωρίς νομικές ακροβασίες, που σημαίνει ότι υπήρξαν άδικες και αβάσιμες σε βάρος της σοβαρές κατηγορίες, 

β) βγάζει από το «κάδρο» της παραπομπής στο ακροατήριο το σκάνδαλο «Novartis», θεωρώντας όλες τις εισαγγελικές ενέργειες για την έρευνά του απολύτως νόμιμες,

γ) δεν δικαιώνει, με σαφή αναφορά, τις μηνύσεις πολιτικών προσώπων σε βάρος της,

δ) θεωρεί ως απόλυτα νόμιμες τις επιλογές των προστατευόμενων μαρτύρων και τις εισαγγελικές ενέργειες στη διαχείριση των καταθέσεων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ούτε πιέστηκαν ούτε χειραγωγήθηκαν.

Τελικά για το σκάνδαλο “Novartis” δεν παραπέμπεται κανένας! Κατηγορήθηκε και κυνηγήθηκε αυτή που προσπάθησε να το ελέγξει! Και τελικά παραπέμπεται άδικα για τις στάκτες του…» 

naftemporiki.gr