Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: Σήμερα τα πορίσματα για Μαλένα και Ίριδα – Καταθέτουν οι γονείς της Πισπιρίγκου

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Στην τελική ευθεία φαίνεται να βρίσκεται η λύση του «μυστηρίου» στην πρωτοφανή υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, που έχει απασχολήσει εκτενώς Αρχές και κοινωνία, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.  Σήμερα Δευτέρα περίπου στις 10:00, θα έχουμε την παράδοση του πορίσματος για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα φαίνεται να καταλήγει στο συμπέρασμα του ασφυκτικού θανάτου.

Ωστόσο, η εβδομάδα αυτή θεωρείται εβδομάδα εξελίξεων καθώς συνεχίζονται οι καταθέσεις στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών για τους θανάτους των δύο κοριτσιών. Έτσι σήμερα φτάνει στην Πάτρα κλιμάκιο για να πάρει καταθέσεις από συγγενείς, μεταξύ άλλων από τις δύο γιαγιάδες και τον πατέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος » η μητέρα της Ελένη Λεγάτου και ο πατέρας της Ανδρέας Πισπιρίγκος σήμερα θα μεταβούν στο Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας,  προκειμένου να «συναντήσουν» τους άνδρες του Ανθρωποκτονιών. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας, ενημερώθηκαν πως σε δεύτερο χρόνο θα γίνει γνωστή η ακριβής ώρα προσέλευσης τους, ωστόσο πηγές αναφέρουν πως η  διαδικασία προσδιορίζεται να ξεκινήσει περί τις 11 το πρωί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, οι γονείς της κατηγορούμενης που από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουν την αθωότητα του παιδιού τους και βρίσκονται στο πλευρό του, κατά πληροφορίες θα κληθούν να πουν όλα όσα γνωρίζουν για τη μεταξύ σχέση του εν διαστάσει πλέον ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου. Για την εικόνα της Ρούλας ως μητέρα και το πως διαχειρίστηκε το πρόβλημα υγείας και των θανάτων της Μαλένα και της Τζωρτζίνας, αλλά και την ξαφνική απώλεια της Ιριδας. Πληροφορίες θέλουν η Ελένη Λεγάτου να προχωρά στην αποκάλυψη περιστατικών μεταξύ Ρούλας και Μάνου, «φωτίζοντας» άγνωστες πτυχές του κοινού βίου τους. 

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδελφή της 33χρονης και βασική μάρτυρας στην υπόθεση θανάτου του 6 μηνών βρέφους, καθώς ήταν εκείνη που βρήκε στην κούνια της νεκρή την Ιριδα, στο σπίτι της οδού Μπιζανίου, το πρωί της 21 Μαρτίου του 2021, αναμένεται να καταθέσει το προσεχές διάστημα. Εκτιμάται πως θα κληθεί αφού προηγουμένως παραδοθεί το πόρισμα των πραγματογνωμόνων ιατροδικαστών. 

Τη νομική εκπροσώπηση των μελών της οικογένειας Πισπιρίγκου έχει αναλάβει ο δικηγόρος της κατηγορουμένης ‘Οθων Παπαδόπουλος.

Ήδη το Σάββατο ανέβηκε στην Αθήνα και κατέθεσε ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τον γιο του, ότι δηλαδή δεν είχαν καταλάβει τι συνέβαινε καθώς υπήρχαν οι ενδείξεις ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μια καλή μητέρα.

Η κατάθεση του ίδιου του Μάνου Δασκαλάκη στις 16/6 ήταν εξαιρετικά αναλυτική και αφηγηματικού χαρακτήρα ενώ διήρκησε 8 ώρες και έγινε παρουσία δυο αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών. 

O 30χρονος εστίασε στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας ενώ στο τέλος της πολύωρης κατάθεσης του έφυγε από το χώρο εξουθενωμένος αλλά ήρεμος σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αφού όπως φέρεται να είπε στο στενό του περιβάλλον «έβγαλε από μέσα του όλα όσα τον βασάνιζαν τις τελευταίες ημέρες».