Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: Τι κατέθεσε για Μαλένα και Ίριδα ο Δασκαλάκης – Νέα ανατροπή με την κεταμίνη

Νέα «ανατροπή» των μέχρι δεδομένων, στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κατηγορούμενη τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, καταγράφεται στα επίσημα έγγραφα της δικαιοσύνης και μάλιστα πάνω στο επίμαχο θέμα της θανατηφόρας κεταμίνης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», στη εξέταση που έγινε στο αίμα της 9χρονης, σε Εργαστήριο των Αθηνών κατά παραγγελία της αρμόδιας Ανακρίτριας, δεν εντοπίστηκε μεταβολίτης της κεταμίνης στα ούρα.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μεταβολίτης είχε εντοπιστεί στην εξέταση που είχε, σε προγενέστερο χρόνο, διενεργηθεί από τον καθηγητή Ράικο στο Ειδικό Εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, με την μετέπειτα υποσημείωση ότι… «η κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα», οπότε προκύπτει πως κάποιος τη χορήγησε, ενώ αυτή νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Το νέο στοιχείο, αναφέρει η εφημερίδα, χαρακτηρίζεται ως «ιδιαίτερα σοβαρό», αφού δίνει «πάτημα» στην υπεράσπιση της κατηγορουμένης να θέσει υπό αμφισβήτηση τα αποτελέσματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να ενισχύσει την προσφυγή του δικηγόρου της Πισπιρίγκου, Οθωνα Παπαδόπουλου, κατά της απορριπτικής απόφασης της Ανακρίτριας, για επενεξέταση του δείγματος με την κεταμίνη στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, πολύ δε περισσότερο αφού ο εκεί διευθυντής του – καθηγητής Τοξικολογίας Τσατσάκης, δείχνει να διαφωνεί με τη μεθοδολογία του συναδέλφου του Ράικου στο ΑΠΘ.

Πολύωρη και πολύτιμη η κατάθεση της Αγγ. Τσιόλα  

Πολύωρη ήταν η κατάθεση της ιατροδικαστού Πατρών Αγγελικής Τσιόλα, προχθές το απόγευμα, σε δύο στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής που ήλθαν μυστικά στη βόρεια πλευρά της Πάτρας και έλαβαν την κατάθεση σε θεσμικό χώρο, όπως έγραψε αποκλειστικά η στήλη και το pelop.gr. 

Πλέον, ο κύκλος της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και αναμένονται οι επόμενες κινήσεις των Διωκτικών Αρχών, που θα λάβουν καταιγιστική μορφή, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η κατάθεση της κ. Τσιόλα ήταν κρίσιμη, από κάθε άποψη, για να φωτιστεί κυριολεκτικά κάθε πτυχή του τρόπου που έφυγε από τη ζωή η Ιριδα, το 6,5 μηνών βρέφος της οικογένειας Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπρίγκου. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι ανέλυσε σημείο προς σημείο την άρτια Ιατροδικαστική της Έκθεση για τον θάνατο της μικρής Ιριδας και πέραν τούτου ουδέν.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο έμπειρος (κρατικός πλέον) Ιατροδικαστής της Αθήνας Σωκράτης Τσαντίρης υποστήριξε ότι το κρίσιμο πόρισμα θα παραδοθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών αφού προηγουμένως οι δύο ιατροδικαστές λάβουν υπόψη τους τις καταθέσεις Τσάκωνα και Τσιόλα, κάτι που επιβεβαιώνεται, δεδομένου ότι μόλις χθες περιήλθε σε γνώση των δύο και η κατάθεση της δεύτερης.

Το γεγονός τούτο σημαίνει ότι απαιτείται λίγος χρόνος μέχρις ότου γίνουν και οι τελευταίες συνεκτιμήσεις από τους εμπειρότατους πραγματογνώμονες και γι’ αυτό αναμένεται να παραδώσουν το πολυαναμενόμενο πόρισμά τους όχι σήμερα, αλλά από αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η ενδελεχής επανεξέταση της υπόθεσης και οι πρόσθετες εργαστηριακές εξετάσεις, σε ιστολογικό και τοξικολογικό επίπεδο, έχουν αφήσει τη σαφή εντύπωση ότι -με τη μέθοδο του αποκλεισμού- τα δύο κοριτσάκια δεν έφυγαν από τη ζωή διότι είχαν κάποιο παθολογικό ή γονιδιακό πρόβλημα των γονέων τους.

Κατέθεσε χθες ο Μ. Δασκαλάκης

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών επισκέφτηκε χθες ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρ. Πισπιρίγκου και πατέρας των παιδιών, Μ. Δασκαλάκης, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Στον πατέρα των αδικοχαμένων παιδιών παρουσιάστηκαν μια σειρά από νέα στοιχεία που έχουν προκύψει και του ζητήθηκαν απαντήσεις για τους θανάτους και των τριών κοριτσιών του.

Η εφημερίδα Πελοπόννησος αναφέρει ότι με την Μαλένα να φεύγει από τη ζωή το 2019 στο νοσοκομείο Ελπίς, ο Μάνος Δασκαλάκης περιγράφει στην κατάθεσή του όσα συνέβησαν εκείνες τις ημέρες. Ο πατέρας έλειπε την ώρα του θανάτου του παιδιού και έφτασε άρον άρον στο νοσοκομείο.

Στην κατάθεσή του αναφέρεται σε εκείνη την περίοδο, καθώς και στο ζήτημα που είχε προκύψει με την παράταση της νοσηλείας της Μαλένας, που θα οδηγούσε το ζευγάρι στον χωρισμό, καθώς ο ένας θα έπρεπε να γυρίσει στην Πάτρα ενώ ο άλλος θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα για να φροντίσει την Μαλένα.

Για τον θάνατο της Ίριδας μίλησε διεξοδικά για το πώς ειδοποιήθηκε και τι είδε όταν έφτασε στο σπίτι, καθώς ο ίδιος έμενε αλλού. Οι καταθέσεις συνεχίζονται με τη σημερινή κατάθεση του πατέρα του Μάνου Δασκαλάκη, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί και η μητέρα του.