Skip to main content

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αποφυλάκιση για οικογενειακούς λόγους ζήτησε ο Λαγός

Την αποφυλάκισή του ζήτησε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο, κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.

«Από το 2019 είμαι εκλεγμένος ευρωβουλευτής. Όταν βρήκε η πρωτόδικη απόφαση βρισκόμουν στο Βέλγιο έξι μήνες. Δεν προσπάθησα ποτέ να φύγω και να αποφύγω τη δικαιοσύνη. Γύρισα πίσω. Δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα. Δεν είμαι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Αν ένας ενεργεία ευρωβουλευτής δεν δικαιούται αναστολή, τότε δεν τη δικαιούται κανένας πολίτης. Καταργείται. Έδινα το ”παρών” αδιαλείπτως στην αστυνομία τρεις φορές το μήνα και μετά έδινα το ”παρών” στις Βρυξέλλες. Εκτός του ότι επί της ουσίας την έδρα μου την έχω χάσει, έχω υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία».

Ο πρώην βουλευτής της ΧΑ, ο οποίος δήλωσε αθώος, ανέφερε ότι ακόμα και οι  συνεργάτες του σε Αθήνα και Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς “το μόνο κακούργημα που διέπραξαν είναι ότι είναι συνεργάτες μου”», υποστηρίζοντας ότι δεν έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα.

«Προέβην σε απεργία πείνας στις φυλακές Δομοκού για να προχωρήσει και να γίνει το Εφετείο. Γιατί αν το Εφετείο αυτό διακοπεί, αναβληθεί ή αν διαρκέσει μεγάλο διάστημα, εγώ θα έχω εκτίσει παντελώς άδικα την ποινή και θα είναι σαν μην χρειάζεται να γίνει. Αν το δικαστήριο σας κρίνει ότι είμαι αθώος, αν κρίνει ότι έχω ένα ελαφρυντικό το μεγαλύτερο μέρος της ποινής το έχω εκτίσει. Να μου δώσετε την δυνατότητα να εκτελέσω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής».

Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημά του και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε.

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε και ο κατηγορούμενος Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συνέργεια στην δολοφονία Φύσσα κι ένταξη σ εγκληματική οργάνωση σε ποινή κάθειρξης 9 ετών.

Ο κρατούμενος ζήτησε να αποφυλακιστεί για οικογενειακούς λόγους.

Το δικαστήριο βρίσκεται από το πρωί σε συνεχείς διακοπές αναζητώντας δικηγόρους που θα αναλάβουν τους κατηγορούμενους που δεν έχουν υπεράσπιση.