Skip to main content

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα αναβολής από τον Μιχαλολιάκο

Αίτημα αναβολής υπέβαλε η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτρης Παπαδέλης προσκόμισε έγγραφα του νοσοκομείου, τα οποία, όπως είπε, βεβαιώνουν ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να παρίσταται στη διαδικασία λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας: «Νοσηλευόταν επί 2 μηνες στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας με κορωνοϊό. Το κατάλαβαν αργά οι φύλακες. Εννέα μέρες μετά διεκομισθη στο νοσοκομείο. Τώρα είναι σε Κέντρο Αποκατάστασης. Δεν έχει καν  συνείδηση, δεν ξέρει για τι δικάζεται. Έχει ιατρικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις».

«Πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε ο Γιάννης Λαγός, όταν η πρόεδρος εκφώνησε το όνομά του.

Από τους 56 κατηγορούμενους ένας έχει αποβιώσει και ένας παραιτήθηκε από την έφεση. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κατηγορουμένων που θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό είναι 54 με τους 50 να δικάζονται ξανά για εγκληματική οργάνωση. 

Παρόντες 16 καταδικασθέντες

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα είναι 16 καταδικασθέντες. Πέντε κατηγορούμενοι δεν έχουν δικηγόρο και κάποιοι εξ αυτών ζήτησαν από το δικαστήριο να τους διορίσει.

Συνολικά 146 μάρτυρες θα καταθέσουν κατά την ακροαματική διαδικασία. Πρώτοι στον κατάλογο των μαρτύρων είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα, οι οποίοι θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Μάγδα Φύσσα: «Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα»

Μπαίνοντας το πρωί στη δικαστική αίθουσα η Μάγδα Φύσσα δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Θέλουμε το ίδιο αποτελέσμα όπως πρωτόδικα. Καταδίκη». Παρούσα είναι και η βουλευτής Λιάνα Κανέλη, αλλά και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου.

Συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο

Αντιφασιστικές συλλογικότητες, σωματεία, επιστημονικοί και φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν, απο νωρίς το πρωί, μπροστά από το Εφετείο, προκειμένου για ακόμα μία φορά να εκφράσουν το αίτημα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής.

Με κεντρικό σύνθημα τη φράση «ποτέ ξανά φασισμός», οι συγκεντρωμένοι καταλαμβάνουν την κάθοδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας ενώ περιμετρικά του Εφετείου βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις. Φωνάζοντας συνθήματα κατά του ναζισμού και υπό τους στίχους τραγουδιών και του Παύλου Φύσσα, οι συλλογικότητες μπροστά στο Εφετείο παρακολουθούν εκπροσώπους Σωματείων αλλά και μεταναστευτικών συλλόγων, οι οποίοι υπενθυμίζουν τους λόγους για τους οποίους καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και απαιτώντας να απονεμηθεί Δικαιοσύνη ξανά.

Σημειώνεται ότι κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, σύμφωνα με νέα ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην κάθοδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, λόγω των συγκεντρώσεων για τη δίκη.

naftemporiki.gr