Skip to main content

Χαλκιδική: Το dna απαλλάσσει τον τρόφιμο φυλακών για βιασμό

Ανατροπή στην υπόθεση του πρόσφατου βιασμού 22χρονης σε παραλία της Χαλκιδικής, καθώς τα αποτελέσματα στο δείγμα του γενετικού υλικού τα οποία ανακοινώθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι δράστης δεν είναι ο 56χρονος τρόφιμος των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας.

Όπως είπε στην ΕΡΤ η συνήγορος της 22χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου, οι έρευνες στρέφονται στην αναζήτηση άλλου άνδρα, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος, εγείροντας ανησυχίες για τυχόν διαφυγή του εκτός συνόρων, καθώς είναι αλβανικής καταγωγής, ή ακόμα και για την ασφάλεια της ίδιας της κοπέλας.

Η δικηγόρος μίλησε για σύγχυση και λάθη από πλευράς των αρχών, που επέτρεψαν στον δράστη να κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή ελεύθερος. «Το κορίτσι περιέγραψε ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά του δράστη, τα οποία ταίριαζαν σε δύο άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή, ωστόσο προσήχθη μόνο ένας ως ύποπτος» είπε.

Πρόκειται για έναν κτηνοτρόφο με παρόμοια χαρακτηριστικά, ο οποίος διατηρούσε μαντρί κοντά στην περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό και σύμφωνα με την κ. Ανάσογλου τα στοιχεία «έδειξαν» θετικά προς το πρόσωπό του, καθώς έχει ληφθεί υλικό από το μέρος όπου έμενε.

«Η κοπέλα ζει έναν εφιάλτη, διότι ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος και βρίσκεται σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης όπου διαμένει και η ίδια. Είναι σαν δεύτερος βιασμός για το θύμα και πλέον πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία, διότι υπάρχει η ανησυχία να περάσει τα σύνορα» είπε η δικηγόρος.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα, ένταλμα σύλληψης για τον βιασμό της 22χρονης εκδόθηκε από τον ανακριτή Πολυγύρου σε βάρος του βοσκού που είχε μπει στο «κάδρο» των ερευνών μετά την ταυτοποίηση τού γενετικού του υλικού με αυτό της καταγγέλλουσας.

Πρόκειται για 48χρονο, αλβανικής καταγωγής, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν τα τελευταία 24ωρα από την περιοχή.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ