Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: Στην ανακρίτρια κατέθεσε ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας κατέθεσε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες υπέβαλε το πόρισμά του στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπουζιάνης η κατάθεσή του ήταν τυπική κι έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις γύρω από το πόρισμά του, στο οποίο ανέφερε ότι ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας ήταν εγκληματική ενέργεια.

Ο κ. Μπουζιάνης έχει προτείνει την εκταφή της σορού του παιδιού, έτσι ώστε να διαπιστωθεί από τις τρίχες των μαλλιών της Τζωρτζίνας εάν της είχε χορηγηθεί και στο παρελθόν τοξική ουσία.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η ανακρίτρια, η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας «θανατηφόρου δηλητηρίασης από την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη», ενώ τονίζεται ότι «σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου».

Ως προς τις βλάβες που προκλήθηκαν στα όργανα του παιδιού, κατά την έκθεση, εμφανίστηκαν στο ήπαρ, στα κολποειδή πυλαία τριχοειδή, στη σπλήνα και στο πάγκρεας.