Skip to main content

Δίκη Λιγνάδη: Καταθέτει ο τρίτος καταγγέλλων βιασμό – Απών και σήμερα ο ένας εκ των μηνυτών

Την γνωριμία του με τον σκηνοθέτη περιέγραψε στο δικαστήριο ο τέταρτος άνδρας που καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό το 2015 σε ηλικία 17 ετών.

«Τέλος Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου του 2015 καθόμουν σε ένα παγκάκι στον Άγιο Παύλο με φίλους. Πέρασε και μας μίλησε. Στη συνέχεια έλαβα μήνυμα φιλίας το οποίο αποδέχτηκα γιατί με ενδιαφέρουν οι τέχνες και κατόπιν αυτού μου ζήτησε να βρεθούμε. Το σκέφτηκα στη αρχή αλλά μετά δέχτηκα. Συναντηθήκαμε 6-8 Φεβρουαρίου του 2015. Πήγα σπίτι του κι εκεί με ρώτησε αν θέλω να πάμε στα γενέθλια ενός φίλου του. Δέχτηκα. Πήγαμε σε ένα μαγαζί στην περιοχή του Συντάγματος , καθίσαμε, ήπιαμε και το βράδυ με άφησε σπίτι μου. Μετά από αυτό μου πρότεινε να πάω σε κάποιες παραστάσεις . Τότε πήγαινα Β´ Λυκείου, ήμουν 17 ετών».

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η οικογένειά του αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα ενώ υφίστατο και σωματική κακοποίηση. «Πολύ ξύλο, ζώνη, αφαγία. Τιμωρία μέχρι αίματος», είπε ο μάρτυρας, ο οποίος ανέφερε ότι όταν η μητέρα του έκανε σχέση, έφυγε από το σπίτι και τον είχε αφήσει μόνο του. 

«Του είπα για τη μάνα μου, για τον πατέρα μου, ότι δεν έχω ρεύμα στο σπίτι ούτε και χαρτιά για την παραμονή μου στη χώρα. Μου πρότεινε να μείνω μαζί του. Μου είπε «δεν θέλω να στο επιβάλλω, δική σου είναι η επιλογή». Ένοιωθα ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει. Ένοιωθα εμπιστοσύνη γιατί μου είπε ότι κι ο δικός του πατέρας ήταν κακοποιητικός και ότι αγαπούσε τη μητέρα του. Ένοιωσα ότι με καταλάβαινε. Το είδα ως ευκαιρία να ξεφύγω από όλα. Να τελειώσω το σχολείο, να είναι πιο νορμάλ η ζωή μου».

Όπως είπε ο μάρτυρας, ο σκηνοθέτης του είχε δώσει και κλειδιά του σπιτιού του

«Ένοιωθα άσχημα που δεν είχα κάτι να προσφέρω. Του είπα αν θέλει να μαγειρεύω. Μου άφηνε ένα ποσό, ψώνιζα, μαγείρευα. Ταυτόχρονα πήγαινα σχολείο. Καθάριζα και το σπίτι, τακτοποιούσα. Ένοιωθα υποχρέωση.

Πρ: Σας είχε ζητήσει κάτι ο κατηγορούμενος για όσα σας πρόσφερε;

Μαρτ: Όχι.

Πρ: Σας είχε προσφέρει χασίς;

Μαρτ: Μου είχε δείξει ένα σακουλάκι και μετά επειδή είχε καλέσει φίλους τους πρόσφερε. Το κατάλαβα γιατί έχει άσχημη μυρωδιά. Εγώ δεν έκανα ποτέ. Είπα όχι και δεν μου ξαναέδωσε».

«Στο σπίτι του Λιγνάδη έμεινα από αρχές Μόρτη έως τέλος Οκτώβρη. Στην αρχή ήταν πολύ ευγενικός. Τίποτα το περίεργο. Προς το τέλος της διαμονής μου όμως μου μιλούσε άσχημα. Τσακωμοί, αντιπαραθέσεις, ψυχολογικός πόλεμος. Μου έλεγε να πιάσω δουλειά αλλά δεν είχα χαρτιά…».

Ο πρώτος φερόμενος βιασμός

Η συμπεριφορά του κατηγορούμενου άρχιζε να αλλάζει αρχές Μαρτίου, όταν κάποια στιγμή τον ρώτησε εάν έχει σχέση και όταν απάντησε αρνητικά είπε ότι «ο κατηγορούμενος ξαφνικά με πλησίασε, με πήρε από το χέρι, με τράβηξε στο δωμάτιο και με έριξε στο κρεβάτι. Μου κατέβασε το παντελόνι. Πάγωσα…Προσπάθησε να διεισδύσει μέσα μου. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Μου είπε ηρέμησε…. Δεν μπορούσα να αντιδράσω.. έκανα την πράξη με πολύ πόνο…».

Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε προς το Δικαστήριο πως «Δεν ζήτησα ποτέ σεξουαλική επαφή μαζί του, ούτε μου άρεσε ως άντρας. Δεν μίλησα γιατί στην αρχή αναρωτιόμουν μήπως έκανα κάτι εγώ και το προκάλεσα…Έλεγα ότι εγώ λογικά φταίω».

Ο μάρτυρας συνέχισε να μείνει στο σπίτι του κατηγορούμενου καθώς δεν είχε πού αλλού να πάει.

Πρ. Έκτοτε είχατε ξανά επαφή; 

Μάρτυρας: Μέσα Μαρτίου. Ήταν στο σπίτι ένας φίλος μου. 

Πήγα με τον φίλο μου στην κρεβατοκάμαρα ντυμένοι και ξαφνικά ήρθε ο κατηγορούμενος από πάνω μου και ακολούθησε μια βίαιη διείσδυση.

Μου κατέβασε το παντελόνι, δεν τον είδα αρχικά, ένιωσα το βάρος του, με μπλόκαρε.

Ήρθε ξαφνικά από το πουθενά. Πάγωσα ξανά, δεν μπορούσα να αντιδράσω. Έγινε ο,τι και την προηγούμενη φορά. Πήγα στο μπάνιο, άρχισα να κλαίω.

Όταν βγήκα ο κατηγορούμενος ήταν στο σαλόνι με τον φίλο μου και με δύο άλλους.

Πρ. Άλλη φορά έγινε κάτι τέτοιο;

Μάρτυρας: Προσπάθησε να μου κάνει στοματικό έρωτα, αλλά εγώ δεν ήθελα, ήταν Απρίλιος. Τελικά, έγινε, φαντασιώθηκα κάτι άλλο και έγινε.

Άλλη φορά τέλη καλοκαιριού είδα το περιστατικό με ένα παιδί σκουρόχρωμο που ήταν στα τέσσερα και ο κατηγορούμενος από πάνω.

Με έπιασε να με ερεθίσει για να συνευρεθούμε όλοι, εγώ δεν ήθελα και μου είπε ‘μου το χάλασες’. Δεν θυμάμαι άλλο περιστατικό. Από το καλοκαίρι άρχισαν οι κουβέντες για χαρτιά-δουλειά. Υπήρξαν οι πρώτες εντάσεις».

Σημειώνεται ότι η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Μαΐου με τις ερωτήσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στον μάρτυρα.

naftemporiki.gr