Skip to main content

Πορείες στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πορεία στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη του Ζακ Κωστοπουλου, από ομάδες ΛΟΑΤΚΙ και συλλογικότητες. 

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία στο Μοναστηράκι και θα καταλήξει στο σημείο  που έχασε τη ζωή του στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Το κάλεσμα στη συγκέντρωση έχει απευθύνει μεταξύ άλλων και η σελίδα «Justice For Zak/Zackie» που έχει δημιουργηθεί στο Facebook για τον Ζακ Κωστόπουλο. 

Σημειώνεται ότι σήμερα, μετά την απόφαση της δίκηςφίλοι και συγγενείς του Ζακ νιώθουν πως η μνήμη του δεν δικαιώθηκε, παρόλο που καταδικάστηκαν ο μεσίτης και  ο κοσμηματοπώλης,  οι οποίοι ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι ενώ αθώοι κρίθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί.

«Το αίμα κυλάει, δικαίωση ζητάει. Όλα απόψε στις 19:30 στο Μοναστηράκι» επισημαίνεται στην ανάρτηση που ανέβηκε στη σελίδα «Justice For Zak/Zackie» περίπου μία ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυτή την ώρα η οδός Πατησίων απο το ύψος της Ιουλιανού λόγω πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν διάφορες συλλογικότητες στην μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Η πορεία ξεκίνησε από το Μοναστηράκι και αναμένεται να καταλήξει στο σημείο της δολοφονίας του στην οδό Γλαδστώνος.

Την ίδια ώρα πορεία υπό βροχή, στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποίησαν μέλη ΛΟΑΤΚΙ, φεμινιστικών και άλλων συλλογικοτήτων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στην πορεία, η οποία κατέληξε στο αρχικό σημείο, κυριάρχησαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας.