Skip to main content

Όλγα Γεροβασίλη: Αβάσιμα τα σενάρια περί κυβερνήσεων συνεργασίας και πρόωρων

Δεν έχουν βάση τα σενάρια περί κυβερνήσεων συνεργασίας και πρόωρες εκλογές διεμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και τόνισε ότι απλά προκαλούν «φασαρία».

Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο Πρακτορείο 104,9 FM εκτίμησε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία αυτή τη στιγμή είναι ισχυρή και σε πλήρη γνώση του τι πολιτική πρέπει να ακολουθεί, τι είναι υποχρεωμένη να κάνει και τι μπορεί να κάνει.

Σχολιάζοντας τη σεναριολογία που επιμένει εκτίμησε ότι κάποιοι, που ο λαός πριν από τέσσερις μήνες τους έστειλε στην αντιπολίτευση, προφανώς ελπίζουν ότι μέσα από αυτή τη συγκυρία θα περάσουν με έναν άλλο τρόπο στην κυβέρνηση.

«Δεν μπορούν να το παραδεχθούν ακόμα κάποιοι κύκλοι. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συμβεί. Υπάρχει πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία και μια κυβέρνηση, η οποία έχει μια πλειοψηφία συνεκτική και ισχυρή, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση για επόμενα 3,5 χρόνια» είπε η κ. Γεροβασίλη.

«Δεν υπάρχει θέμα μη σταθερότητας της κυβέρνησης» είπε η κ. Γεροβασίλη.

Όπως τόνισε «επειδή πραγματικά είναι μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, είναι μια καθοριστική στιγμή, θα έλεγα, με πολλά σημαντικά ζητήματα ανοιχτά για το επόμενο διάστημα -ελπίζω για το επόμενο μικρό διάστημα- όπως είναι τα προβλήματα της αξιολόγησης, το μεταναστευτικό, είναι μια στιγμή, που, όμως, γίνονται όλες οι προσπάθειες από την πλευρά της κυβέρνησης και με πλήρη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας αυτά να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οτιδήποτε γύρω από αυτό συζητείται (σ.σ. κυβερνήσεις συνεργασίας, πρόωρες εκλογές κλπ) αντιλαμβάνεστε ότι απλώς προκαλεί μια ‘φασαρία’ χωρίς να έχει κάπου να πατάει πραγματικά».

Σύμφωνα με την ίδια η κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση της στιγμής και βρίσκεται σε πλήρη συνοχή απέναντι στο καθήκον της.