Skip to main content

ΟΑΕΔ: Έως 29/4 οι αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα απασχόλησης ρητινεργατών – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Λήγει την Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022, στις 14:00, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το νέο «ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ρητινεργατών σε υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας» του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος του προγράμματος είναι η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας των ρητινεργατών των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και η άμεση αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ προβλέπεται και η πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων για την υποστήριξη του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο Α’ κύκλος του προγράμματος αφορά στις πρώτες 199 θέσεις πλήρους απασχόλησης από τις συνολικά 590 θέσεις για επτά έτη και με ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές έως 1.000 ευρώ.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι:

α) άνεργοι ρητινοκαλλιεργητές εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, μέλη Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας και Αναγκαστικών Δασικών Συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στους Δήμους Μεγαρέων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα του μέλους συνεταιρισμού, εφόσον δεν ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα στο πλαίσιο αυτής της ιδιότητας, όπως ορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 70 του ν. 4837/2021 (Α’ 178),

β) άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς TAXISnet ή τους κωδικούς ΟΑΕΔ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν μία αίτηση συμμετοχής και επιλέγουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι της Δημόσιας Πρόσκλησης 3/2022 και από έναν έως τρεις επιβλέποντες φορείς ή/και υπηρεσίες τοποθέτησης.

Τα κριτήρια κατάταξης των ωφελουμένων περιλαμβάνουν:

– χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας έως τους 24 μήνες,

– ετήσιο εισόδημα του φορολογικού έτους 2020, ατομικό ή οικογενειακό,

– ηλικία,

– αριθμός ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, κατάταξη και τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 63 εκατ. ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).