Skip to main content

Θ. Πλεύρης: Η έξαρση στα κρούσματα δείχνει να κορυφώνεται – Δεν θα πάμε σε νέα μέτρα

Την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα παρά την έξαρση που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στα κρούσματα κορωνοϊού, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. 

«Είχαμε μία άνοδο στα κρούσματα τις τελευταίες 15 ημέρες, αλλα η έξαρση αυτή δείχνει να κορυφώνεται και για την ώρα δεν πιέζει το ΕΣΥ» ανέφερε συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, και πρόσθεσε πως δεν φαίνεται ότι θα οδηγηθούμε σε νέα μέτρα.

Όπως είπε, η πίεση αυτή οφείλεται στην υπομετάλλαξη της Όμικρον και στο άνοιγμα της κοινωνίας.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με την εκτίμηση του ΕCDC, θα υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων, αλλά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού δεν θα είναι δύσκολα τα πράγματα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή η επιστημονική κοινότητα ξεκαθαρίζει ότι θα έχουμε τέταρτη δόση ή ένα εποχικό εμβόλιο, όπως εκείνο της γρίπης.

Μ. Παγώνη: Αναμενόμενη η αύξηση κρουσμάτων – Αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών έως το Πάσχα

«Αναμενόμενη» εξέλιξη χαρακτήρισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, την αύξηση των κρουσμάτων, καθώς – όπως είπε – προηγήθηκαν γιορτές, ενώ βγήκαν και οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η κ. Παγώνη είπε ότι οι σκληροί δείκτες παραμένουν στα ίδια επίπεδα αλλα υπάρχει μία σταδιακή μείωση με πολύ αργούς ρυθμούς. «Μέχρι το Πάσχα αυτοί οι δείκτες θα έχουν μειωθεί. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι μία αύξηση των νοσηλειών περίπου στο 8-10% και το βλέπαμε όλη την εβδομάδα. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει πλέον η Όμικρον και όχι η Δέλτα. Υπάρχει έξαρση από την Όμικρον», ανέφερε.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε πως όποιος είναι εμβολιασμένος θα περάσει ήπια τη νόσο εφόσον προσβληθεί, ενώ ο ανεμβολίαστος μπορεί να νοσηλευτεί. «Ειδικά οι άνω των 60 ετών παρατηρείται ότι έχουν αυξήσει τα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο MRna, μπορούν να κάνουν το πρωτεϊνικό», συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.

Επανέλαβε ακόμη πως «δεν αποκλείονται οι μεταλλάξεις». «Ας κάνουμε την 3η δόση, ας κάνουμε εμβόλια, γιατί η πανδημία είναι εδώ», κατέληξε.