Skip to main content

Ελληνικό: Ο δήμος κατασκευάζει ράμπες και χώρους υγιεινής για τα ΑμεΑ στα σχολεία

Στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες, προχωρά ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμος αναφέρει ότι «Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εμπόδια εξασφαλίζουμε ίση προσβασιμότητα και εξυπηρέτηση στους μαθητές των σχολείων της πόλης μας με την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής ΑμεΑ.

Ένα τεράστιας σημασίας έργο που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των μαθητών μας δρομολογήθηκε προς υλοποίηση με την
υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 184.884,45 ευρώ (προ ΦΠΑ) και προβλέπει την κατασκευή ραμπών ΑμεΑ και χώρων υγιεινής σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για σηματοδότηση και διαρρύθμιση τόσο εντός όσο και εκτός των σχολικών συγκροτημάτων προκειμένου να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα επιτρέπει στα παιδιά μας την εύκολη πρόσβαση στο σχολείο». 

Ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δηλώνει ότι: «Η σημερινή ημέρα με γεμίζει χαρά. Τα παιδιά μας θα έχουν απόλυτη πρόσβαση σε όλα τα σχολεία χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα προσβασιμότητας και εξυπηρέτησής τους. Τα σχολεία μας εκσυγχρονίζονται καλύπτοντας βασικές ανάγκες και διαμορφώνοντας ένα σχολικό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια για κάθε μαθητή».