Skip to main content

Euroferry Olympia: Στον εισαγγελέα ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί του πλοίου

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλοίαρχος και οι δυο μηχανικοί του πλοίου Euroferry Olympia, το οποίο έπιασε χθες φωτιά ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Κέρκυρας. 

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το οποίο επικαλείται τις λιμενικές Αρχές, αυτή «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως διασαφηνίστηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση γιατί τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετά ώστε να οδηγήσουν σαφή δίωξη.

Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση- που θα γίνει από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας- θα εξετάσει εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα του ναυαγίου, του εμπρησμού και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

Οι εισαγγελείς έχουν δώσει δέκα κατευθυντήριες γραμμές στα μέλη του Κεντρικού Λιμεναρχείου που θα διενεργήσουν την έρευνα μεταξύ των οποίων η διενέργεια αυτοψίας προκειμένου να εξεταστούν τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά, επίσης να παρθούν και ένορκες καταθέσεις από όλους τους διασωθέντες αλλά και άλλους μάρτυρες που είδαν τι συνέβη και ξεκίνησε αυτή η πυρκαγιά, δηλαδή τους ψαράδες που ήταν εκεί. 

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εντοπισμού των 12 αγνοούμενων μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες, από το φλεγόμενο πλοίο. Παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια ψύχρανσης του Euroferry Olympia. Η εστία στην πλώρη έχει σβήσει αλλά οι εστίες στο εσωτερικό και στην πρύμνη παραμένουν.