Skip to main content

Euroferry Olympia: Διασώθηκαν οι δύο εγκλωβισμένοι, 11 οι αγνοούμενοι

Απεγκλωβίστηκαν σώοι από τους άνδρες της ΕΜΑΚ οι δύο οδηγοί που είχαν παγιδευτεί στο γκαράζ, του φλεγόμενου Euroferry Olympia, ανοιχτά της Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες  πρόκειται για δύο οδηγούς νταλίκας,ο ένας Τούρκο και ο άλλος Βούλγαρος.

Άμεσα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έσπευσε στο σημείο για να τους μεταφέρει στην Κέρκυρα για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες, καθώς συνολικά 11 άτομα αγνοούνται, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα. Μεταξύ των αγνοουμένων είναι και τρεις Έλληνες.

Στο σημείο μεταβαίνει  Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με στελεχη της 5ης ΕΜΑΚ.

Βάσει των νεότερων στοιχείων έχουν διασωθεί 278 άτομα, στα οποία  συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών.  

Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, πρόκειται για εννέα άνδρες και μία γυναίκα, στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

«Οι έξι από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου, η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου μας για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας.

Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας.

Επιπροσθέτως σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή  με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση  των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν εξιτήρια» αναφέρει το Νοσοκομείο.