Skip to main content

Δολοφονία Άλκη: Θα παραδοθεί τις επόμενες ώρες ο 20χρονος- Τι λέει ο δικηγόρος του

Για «περιφερειακό ρόλο» του εντολέα του, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι θα παραδοθεί στις Αρχές μέσα στις επόμενες ώρες, έκανε λόγο ο συνήγορός του 20χρονου από την Αλβανία, Παρασκευάς Σπυράτος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος είχε διαφύγει στην Αλβανία μετά το συμβάν και έκτοτε είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών Αρχών. Είναι συντετριμμένος για το γεγονός. Είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του. Ο εντολέας μου είχε περιφερειακό ρόλο. Εκφράζει τα συλλυπητήρια του. Το γεγονός ότι εμφανίζεται μόνος του έχει ενδιαφέρον. Έχει να δώσει εξηγήσεις όσον αφορά το ρόλο του», δήλωσε ο κ. Σπυράτος.

Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες ο κ. Σπυράτος, δήλωσε πώς ο πελάτης του εκφράζει τα συλλυπητήρια του για το ατυχές και δυσάρεστο αυτό συμβάν. «Τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συναινέσει ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία εκδόσεώς του», είπε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια που εκπροσωπεί την οικογένεια του 19χρονου Αλκη Καμπανού, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο 20χρονος που διέφυγε από τις πρώτες ώρες της δολοφονίας στην Αλβανία δεν είχε σκοπό να παραδοθεί, ο κ. Σπυράτος ανέφερε ότι «Αν και δεν προβλέπεται η έκδοση του από την Αλβανία ο ίδιος έχει πρόθεση να παραδοθεί και να έρθει στην Ελλάδα., Έχει να δώσει εξηγήσεις οι οποίες αφορούν το ρόλο του και θα τύχει μίας δίκαιης δίκης στη χώρα μας».

Χαρακτήρισε δε την απόφαση του 20χρονου του ως «συνετή στάση», επισημαίνοντας ότι ο εντολέας του είναι «συντετριμμένος με το περιστατικό».

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ενώπιον της 7ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης αναμένεται να βρεθούν σήμερα τρεις εξ αυτών. Χθες απολογήθηκαν δύο και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, παίρνοντας τον δρόμο για τις φυλακές, όπως συνέβη με τον 23χρονο, που είχε αποτελέσει την πρώτη σύλληψη.