Skip to main content

Δολοφονία Άλκη: Έναν 21χρονο φέρεται να «δείχνουν» ως δράστη οι συλληφθέντες

Έναν 21χρονο Έλληνα φέρεται να «φωτογραφίζουν» ως δράστη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη τα άτομα που συνελήφθησαν χθες για τη δολοφονική επίθεση, και τα οποία οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον των ανακριτικών αρχών στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες έφτασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι κάτω από εντονότατες αποδοκιμασίες στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Εξαγριωμένοι πολίτες τούς αποδοκίμασαν στην είσοδο των Δικαστηρίων, όπου αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι συλληφθέντες φέρεται να υποστηρίζουν πως ένας 21χρονος ήταν αυτός που κρατούσε το δρεπάνι και τραυμάτισε θανάσιμα τον 19χρονο. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας λαμβάνονται δείγματα DNA και αποτυπώματα από τους συλληφθέντες ώστε να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν τα όσα ισχυρίζονται. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη επτά Έλληνες κι ένας Αλβανός, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποιοι από αυτούς είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. Αναμένεται να πάρουν προθεσμία από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία διερευνά την υπόθεση.

Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι ο 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο. Διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο φονικό. Ανώτατος αξιωματικός που μίλησε στο naftemporiki.gr o 23χρονος στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι ουδέποτε κατέβηκε από το αυτοκίνητο και δεν ήταν αυτός που έδωσε το θανάσιμο χτύπημα στο θύμα.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητεί δύο ακόμη πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται 20χρονος Αλβανός για τον οποίο δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι διέφυγε στην πατρίδα του, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιωνόταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να κατηγορείται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στη Χαριλάου.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη βία στον αθλητισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του υπουργών Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, και αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου.

naftemporiki.gr