Skip to main content

Καταγγελία βιασμού 24χρονης: Έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Αποφασισμένη να μην κάνει πίσω δηλώνει η 24χρονη κοπέλα που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι στη Θεσσαλονίκη με δράστες – μεταξύ άλλων – και γόνους γνωστής αθηναϊκής επιχειρηματικής οικογένειας, την ίδια ώρα που έρχεται στο φως μια νέα υπόθεση ομαδικού βιασμού μίας άλλης 25χρονης γυναίκας στο Κιλκίς, υπό την απειλή όπλου. Για την υπόθεση της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, έχουν ξεκινήσει από την αστυνομία και έρευνες για δράση οργανωμένου κυκλώματος μαστροπείας.

«Αυτό που μου συνέβη δε θέλω να συμβεί ποτέ σε καμία κοπέλα του κόσμου. Πήρα την απόφαση να προχωρήσω νομικά και δε θα κάνω πίσω. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν. Κάποιοι ήταν φίλοι, τους εμπιστευόμουν ενώ αυτοί λειτουργούσαν για λογαριασμό τους και δεν πίστευαν σε καμία φιλία. Εξαιτίας τους παρασύρθηκα και έπαθα ό, τι έπαθα» τόνισε η 24χρονη. Όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος της, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ήταν ένα πάρτι που άρχισε σε γνωστό καφέ μπαρ της Θεσσαλονίκης και συνεχίστηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο κοντά στο λιμάνι και την ώρα που η 24χρονη έφευγε από το πάρτι ζαλισμένη, γύρισε πίσω ύστερα από τηλεφώνημα του διοργανωτή (σ.σ. ο οποίος κατά την ίδια είναι ο ιδιοκτήτης του εν λόγω γνωστού καφέ αλλά κατά την επιχείρηση είναι υπάλληλος) ο οποίος ήταν φίλος της.

«Μπήκε αμέσως στο ξενοδοχείο, πήγε στη ρεσεψιόν, έκλεισε ένα δωμάτιο το 510, πήρε το κλειδί να πάει να κοιμηθεί. Είχε κατά νου ότι ο άνθρωπος που την κάλεσε ήταν εκεί ούτως ή άλλως και είναι ένας φίλος της, ο οποίος θα την προστάτευε. Μόλις άνοιξε την πόρτα του ασανσέρ, τρία άτομα την πλησίασαν, την πλεύρισαν, της μίλησαν και την παρέσυραν κατά τη δική της άποψη στο δωμάτιο το 602. Το πρωί που ξύπνησε βρέθηκε ημίγυμνη, χωρίς εσώρουχα με πεταμένα όλα τα ρούχα στο πάτωμα. Μίλησε με τον άνθρωπο που την κάλεσε στο πάρτι, του είπε “γιατί είμαι εδώ” και αποφάσισε να πάει στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό», πρόσθεσε ο κ. Ζιώγας.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, έκανε λόγο για ύπαρξη ενδείξεων για κύκλωμα μαστροπείας και διαμήνυσε ότι «γνωρίζοντας τα πρόσωπα και τις καταστάσεις στους κύκλους της ΕΛΑΣ, η αστυνομία δεν πρόκειται να επηρεαστεί από καταστάσεις, ονόματα και πορτοφόλια και βήμα βήμα θα φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η αλήθεια και μόνο η αλήθεια. Οι αξιωματικοί θα κάνουν αυτό που πρέπει και σε λίγο καιρό θα έχουμε τα αποτελέσματα».

Ομαδικός βιασμός στο Κιλκίς

Στο μεταξύ, νέα καταγγελία ομαδικού βιασμού, αυτή τη φορά στο Κιλκίς, με θύμα 25χρονη αλλοδαπή γυναίκα, ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας. 

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας Κιλκίς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας προχώρησαν στη σύλληψη τριών ανδρών με καταγωγή από το Πακιστάν, ηλικίας από 21 έως και 29 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ληστεία και κατά περίπτωση βιασμό.

Οι συλληφθέντες φέρονται να ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων τέσσερις αλλοδαπούς άνδρες με καταγωγή από την Κούβα, ο ένας από τους οποίους κατάφερε να διαφύγει και μία 25χρονη αλλοδαπή και αφού τους λήστεψαν υπό την απειλή  όπλου – το οποίο μάλιστα αποδείχτηκε ότι είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής – να εξανάγκασαν την 25χρονη σε γενετήσιες πράξεις και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Β.Βεγ.