Skip to main content

Self test: Ακόμη 9.700 θετικά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς

Μεγάλο αριθμό κρουσμάτων περιμένουμε σήμερα, αλλά και τα επόμενα 24ωρα, μετά και τους μαζικούς ελέγχους για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία. 

Στον δεύτερο μαζικό οριζόντιο έλεγχο, που έγινε από χθες έως και σήμερα το πρωί, έχουν καταγραφεί 9.688 θετικά self test. 

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας: 1,6 εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικοί. και κατεγράφησαν 15.547 θετικά self test 

Θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας τονίζουν ότι εφαρμόζονται πολλαπλά φίλτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. «Όλοι αυτοί οι έλεγχοι για τον εντοπισμό κρουσμάτων πραγματοποιούνται χάρη στη λειτουργία των σχολείων, ανιχνεύοντας χιλιάδες εν δυνάμει φορείς που διαφορετικά θα κυκλοφορούσαν δίχως να έχουν οποιαδήποτε υποψία ότι μπορεί να μεταδίδουν τον ιό» σχολιάζουν και προσθέτουν ότι η εκπαιδευτική κοινότητα συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. 

Ερωτηθείς πότε θα προσμετρηθούν τα κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα στον συνολικό αριθμό κρουσμάτων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διευκρίνισε πως αυτό γίνεται όταν επιβεβαιωθούν. «Πιθανολογώ μέσα στις επόμενες 2 – 3 θα έχουν προστεθεί όλα αυτά γιατί θα εχει γίνει ο εργαστηριακός έλεγχος» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

Σημείωσε δε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ περισσότερα τεστ λόγω των self test των σχολείων. 

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε πως αναμένει κορύφωση του κύματος Όμικρον τις επόμενες δύο εβδομάδες. «Πλέον φαίνεται ότι αυτή η εβδομάδα ενδεχομένως και η άλλη θα είναι οι εβδομάδες που θα μας δίνουν τα μεγάλα κρούσματα» είπε.

Πάνω από 50.000 κρούσματα αναμένονται σήμερα

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, από την πλευρά του αναμένει σήμερα νέο ρεκόρ στα κρούσματα κορωνοϊού καθώς, όπως είπε, θα ενσωματωθούν και όσα από τα θετικά self test επιβεβαιωθούν μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης εξήγησε ότι εάν γίνουν 600.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας προσεγγίσει το 9 τότε τα κρούσματα θα είναι κοντά στις 54.000 ενώ εάν ο δείκτης είναι πιο κοντά στο 8, οι νέες μολύνσεις μπορεί να είναι κάτω από 50.000.

naftemporiki.gr