Skip to main content

Δεκάδες ασθενείς σεισμικές δονήσεις μεταξύ Κρήτης και Κάσου

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Δεκάδες σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν στη διάρκεια της  νύχτας στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάσο, μετά τον σεισμό των 5,5 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε λίγο πριν τις 21:00 και τη δόνηση των 5,2 Ρίχτερ λίγο μετά τις 18:00.

Δύο από τις δονήσεις πλησίασαν ή και ξεπέρασαν τα 4 Ρίχτερ, ενώ οι περισσότερες ήταν από 3 έως 3,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται 30-50 χιλιόμετρα νότια της Κάσου, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν γίνει αισθητοί και στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης, σε περιοχές όπως η Σητεία και η Ιεράπετρα, χωρίς μέχρι αυτήν την ώρα να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα ή να έχουν καταγραφεί ζημιές.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.