Skip to main content

Kορωνοϊός: Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα- Τι ισχύει από σήμερα

Δημοσιεύτηκε σήμερα Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου  στο ΦΕΚ όλη η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν σχετικά με τον covid-19. 

Πρόκειται για την πρώτη φάση των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος προανήγγειλε νέα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η πανδημία τα Χριστούγεννα.

Τι ισχύει από σήμερα

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.  Αυτό αφορά και τους κλειστούς χώρους που σχετίζονται με τη διασκέδαση και τα γυμναστήρια. 
  • Ειδικά για τους κλειστούς χώρους των σούπερ μάρκετ και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας Ν95. 
  • Οι δημόσιες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και γενικότερα των εορτών απαγορεύονται. Οι εκδηλώσεις, που θα γίνονταν από τους Δήμους, δεν θα πραγματοποιηθούν. 
  • Για τους  επισκέπτες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα, πέρα από την υποχρέωση να  έχουν αρνητικό PCR 72 ωρών ή rapid 24 ωρών, υπάρχει ισχυρή σύσταση να επαναλαμβάνουν το τεστ τη δεύτερη και την τέταρτη μέρα από την είσοδο τους στην χώρα. 
  • Παραμένει ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.