Skip to main content

Βόλος: Στον εισαγγελέα εναντίον γιατρού – Τους απέτρεπε να πάνε στο νοσοκομείο «γιατί θα πέθαιναν»

Σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην εισαγγελία Βόλου θα προχωρήσει ο 63χρονος Βολιώτης που έχασε τη γυναίκα του από κορωνοϊό, θεωρώντας πως καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξαν οι προτροπές ιδιώτη γιατρού, που παρακολουθούσε τόσο την 60χρονη όσο και τον ίδιο,ο οποίος επίσης νόσησε σοβαρά, να μη νοσηλευθούν καθότι – όπως τους έλεγε – «επτά στους δέκα που πηγαίνουν στο Νοσοκομείο με κορωνοϊό, πεθαίνουν».

Όπως αναφέρει το ertnews, ο 63χρονος που προσπαθεί να ξεπεράσει την αρρώστια, αλλά και την απώλεια της γυναίκας του, έχει καταθέσει εγγράφως επίσημη καταγγελία εναντίον του γιατρού στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να λάβει απόφαση για παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

«Είμασταν ανεμβολίαστοι κι εγώ και η γυναίκα μου γιατί φοβόμασταν. Έτσι κολλήσαμε κορωνοϊό. Η γυναίκα μου είχε ακούσει από μια γνωστή της για τον συγκεκριμένο γιατρό, ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος, της εκκλησίας. Τον πήραμε τηλέφωνο και όταν αρχίσαμε να μην πηγαίνουμε καλά και ήρθε στο σπίτι μας. Μας εξέτασε και βρήκε πράγματι ότι τα πνευμόνια μας δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Μας είπε όμως να μην ανησυχούμε, ότι δεν είναι τίποτα και ότι θα μας κάνει καλά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο 63χρονος, προσθέτοντας πως όταν του είπαν ότι είναι ανεμβολίαστοι τους απάντησε ότι κι αυτός δεν έχει εμβολιαστεί, συμπληρώνοντας: «Κάτσε να δεις τί θα πάθουν αυτοί που είναι εμβολιασμένοι σε τέσσερα χρόνια από σήμερα. Πως θα πεθαίνουν και πόσες αρρώστιες θα εκδηλώσουν».

Σύμφωνα με τον 63χρονο, ξεκίνησαν να παίρνουν τα χάπια που τους έδωσε, “αλλά το ίδιο βράδυ άρχισε να πέφτει πολύ το οξυγόνο της γυναίκας μου”. Έτσι, τον ξαναπήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να έλθει και πάλι, όπως κι έγινε. Ο γιατρός αυτή τη φορά έφερε μαζί του ένα βαλιτσάκι με φορητό οξυγόνο, ενώ τους είπε ότι σ’ ένα άλλο σπίτι ασθενούς του είχε μπουκάλες οξυγόνου, τις οποίες και έφερε ο γιος του για να χρησιμοποιήσει η γυναίκα του.

«Το ζευγάρι ηλικιωμένων που είχε αυτές τις φιάλες οξυγόνου μάθαμε ότι είχαν νοσήσει και είχαν πάει στο Νοσοκομείο. Δεν ξέρω τι έγιναν οι άνθρωποι αυτοί, αν ζουν, μου είπε δε, πως μπορούμε να προμηθευθούμε φιάλες οξυγόνου από έναν γνωστό του στη Θεσσαλονίκη, που θα μας τις έδινε χωρίς να μας χρεώσει την εγγύηση των 400 ευρώ, χάρη στη γνωριμία του με τον γιατρό», είπε στην ΕΡΤ ο 63χρονος, προσθέτοντας πως από αυτό το σημείο άρχισε να μην τον εμπιστεύεται, σκεπτόμενος ότι μέχρι να έλθουν οι φιάλες από τη Θεσσαλονίκη θα είχαν πεθάνει.

Όπως εξιστορεί ο 63χρονος, την άλλη μέρα η 60χρονη ήταν ακόμη χειρότερα κι όταν ο γιος του τους είπε να πάνε στο Νοσοκομείο γιατί ήταν χάλια, ο γιατρός που είχε έρθει πάλι να μας δει, είπε: «Να ξέρετε πως οι επτά στους δέκα που πηγαίνουν στο Νοσοκομείο, φεύγουν».

«Για να είμαι ειλικρινής μου κακοφάνηκε αυτό που είπε, αλλά τρομοκρατηθήκαμε. Λογικό δεν είναι να τρομοκρατηθείς; Δεν το είπε ένας μπακάλης, ούτε ένας χασάπης. Το είπε ένας γιατρός. Έτσι δεν πήγαμε πάλι στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα το βράδυ το οξυγόνο να πέσει στα τάρταρα. Στις 4 τελικά τα ξημερώματα κάλεσα ασθενοφόρο και πήγαμε στο Νοσοκομείο. Εγώ έμεινα 23 μέρες, ενώ η γυναίκα μου την τρίτη μέρα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χαλκίδας και διασωληνώθηκε», λέει ο 63χρονος με συγκίνηση, καθώς δεν μπόρεσε να πάει ούτε στην κηδεία της, όντας ο ίδιος ακόμη άρρωστος με οξυγόνο στο σπίτι.