Skip to main content

Μπουρλά (Pfizer): Τον Μάρτιο εμβόλιο για την Όμικρον – Την Άνοιξη και το χάπι

H Pfizer έχει ήδη αρχίσει να παρασκευάζει εμβόλιο προσαρμοσμένο ειδικά για να αντιμετωπίζει τη μετάλλαξη Όμικρον, το οποίο και θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο. Αυτό αποκάλυψε ο Άλμπερτ Μπουρλά, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ενδεχομένως να μη χρειαστεί να διατεθεί, καθώς τα σημερινά εμβόλια με την ενισχυτική δόση αποδεικνύονται πολύ ισχυρά απέναντι και στη νέα παραλλαγή του ιού. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» το βράδυ της Πέμπτης ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer αποκάλυψε επίσης ότι την Άνοιξη θα είναι διαθέσιμο και το χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού. Αυτό όπως εξήγησε θα είναι για όσους νοσούν από κορωνοϊό και όχι να προλάβουν να μην νοσήσουν. «Από τους δέκα που θα το πάρουν, μόνο ένας μπορεί να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο, σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα» εκτίμησε.

Σημείωσε πως θα υπάρχουν 80 εκατομμύρια θεραπείες διαθέσιμες. Κάθε θεραπεία θα είναι πενθήμερη και θα περιλαμβάνει ένα χάπι το πρωί και ένα το βράδυ. Σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά το κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο από τις θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων αλλά υψηλότερο από εκείνο του εμβολίου. 

Ερωτηθείς για τη μετάλλαξη Όμικρον, είπε: «Δεν είμαι βέβαιος, αλλά το πιο πιο πιθανό είναι ότι ο Όμικρον θα επικρατήσει. Είναι αρκετά περίπλοκο και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση η τρίτη δόση να μην είναι αποτελεσματική, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αποτελεσματική 95%. Δεν νομίζω να είναι κάτω από 75%» δήλωσε ο κ. Μπουρλά.

Εν τω μεταξύ ο κ. Μπουρλά αποκάλυψε ότι η Pfizer δίνει τη δική της μάχη ώστε να βρεθεί και εμβόλιο κατά του καρκίνου.
«Με τα εμβόλια mRNA θέλουμε να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο. Σε δυο-τρία χρόνια θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα» είπε.