Skip to main content

Αλ. Χαρίτσης: Ράπισμα για την κυβέρνηση η απόφαση του Α.Π. σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου, που καλεί την προανακριτική Επιτροπή να εξετάσει τους προστατευόμενους μάρτυρες σύμφωνα με το καθεστώς προστασίας που προβλέπει ο νόμος, συνιστά ένα πολύ ισχυρό ράπισμα σε όσους προσπάθησαν να προχωρήσουν σε θεσμική εκτροπή» ανέφερε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Υποστήριξε ότι «ο τρόπος με τον οποίο η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής χειρίστηκε το θέμα, από τη μεριά της ΝΔ, και δυστυχώς με τη βοήθεια του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ, ήταν μία συνειδητή προσπάθεια εκφοβισμού των προστατευόμενων μαρτύρων».

Αναφερόμενος στην αποψινή κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Tae Kwon Do, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι «θα αναδείξουμε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη το τελευταίο επτάμηνο. Το τι έκανε σε σχέση με όσα είχε υποσχεθεί…επίσης θα αναδείξουμε και ποια είναι η δική μας εναλλακτική, αριστερή και προοδευτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας…Βρισκόμαστε σε μία συγκυρία κρίσιμη, με πολλά μέτωπα ανοιχτά και την κυβέρνηση να έχει ήδη δείξει δείγματα αποτυχίας και διάλυσης. Αν επρόκειτο για μία κυβέρνηση σταθερή και στιβαρή, δεν θα είχαμε σενάρια για πρόωρες εκλογές».