Skip to main content

Βρυξέλλες: Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της τετραμερούς

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Του Νίκου Μπέλλου
[email protected]

Στο μεταναστευτικό επικεντρώθηκε η σημερινή τετραμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες, μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, του Βούλγαρου Πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ και του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στη συνάντηση που έγινε στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της συνεργασίας, ενώ μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η παροχή γερμανικής και ευρωπαϊκής υλικοτεχνικής βοήθειας και ανθρώπινου δυναμικού προς την Ελλάδα για τη διαχείριση των συνόρων. Από την πλευρά της η Κομισιόν ανέφερε ότι θα υποστηρίξει την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, από όλες τις πλευρές τονίστηκε ότι η συνεργασία στο μεταναστευτικό είναι αποτελεσματική και πρέπει να διαφυλαχθεί.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Τσίπρας στάθηκε στην ευρωτουρκική συνεργασία στο θέμα της μετανάστευσης, για την οποία είπε ότι είναι αποτελεσματική και πρέπει να διαφυλαχθεί, πρόσθεσε ωστόσο ότι η συνεργασία αυτή απαιτεί να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο. Η καγκελάριος Μέρκελ ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι η γερμανική στήριξη στο ζήτημα αυτή είναι σαφής και δεδομένη, κατέληξε η ίδια πηγή.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.